Papa Francisc, despre moarte: „Face parte din viață”

De Oana Savin, pe
Papa Francisc a vorbit, într-unul din discursurile sale publice despre moarte. Acesta a explicat ce este moartea în viziunea lui și cum poate o persoană să accepte pierderea cuiva drag.

Suveranul Pontif a descris moartea, ca și eveniment în familie, ca o „experiență ce afectează toate familiile, fără excepție” pentru că acest fapt nefericit „face parte din viață”.

Când moartea atinge persoanele dragi din familie, aceasta nu poate părea nicicând naturală”, a afirmat Papa.

Totuși, dintre toate experiențele legate d emoarte, Papa Francisc a precizat că „a supraviețui în urma copiilor” este ceva „tulburător” care contrazice naturalul, normalitatea din sânul familiei.

Credința ne protejează de viziunea nihilistă asupra morții, dar și de falsele consolări ale lumii. Adevărata viață creștină nu se expune riscului de a fi amestecată cu mituri și de a ceda în fața superstițiilor vechi sau moderne”, a subliniat suveranul.

Tot referitor la moarte, Papa este de părere că nu trebuie refuzat dreptul de a plânge, de a purta doliu.

Iubirea lui Dumnezeu este mai puternică decât moartea”, iar „El a învins-o prin Crucea Sa”, a subliniat el.

Atunci când pierzi un copil pare că timpul s-a oprit în loc. E ca un abis care se deschide și înghite atât trecutul, dar și viitorul. Moartea este ca o palmă dată promisiunilor, darurilor și sacrificiilor pe care cu bucurie le-ai dat acelei ființe aduse pe lume”, a afirmat Suveranul Pontif.

Papa Francisc va face o vizită oficială în România, vineri, 31 mai, vizită ce se va încheia pe 2 mai.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter