Un bărbat de 45 de ani din Argeș a murit la o zi de la vaccinarea anti-COVID-19

De Unica.ro, pe
Un bărbat de 45 de ani din Argeș a murit la o zi după ce a fost vaccinat cu serul de la Pfizer/BioNTech anti-COVID-19.

Bărbatul s-a prezentat în data de 2 martie pentru a primi prima doză de vaccin produs de Pfizer/BioNTech într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș, conform programării. „În urma efectuării triajului medical și a examenului clinic de specialitate de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate,” arată CNCAV într-un comunicat de presă.

Același comunicat precizează că după administrarea dozei de vaccin, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, după cum prevede procedura. El nu a prezentat simptomatologie, iar ulterior a părăsit centrul de vaccinare.

La patru ore de la vaccinare, bărbatul a fost dus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Orășenesc Mioveni, după ce a avut un episod de pierdere a conștiinței la domiciliu, conform Libertatea.

„La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme”, arată comunicatul mai sus menționat. „În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical”.

În data de 3 martie, familia bărbatului a solicitat o ambulanță din nou, acesta fiind declarat mort la domiciliu. CNCAV a precizat că bărbatul se afla în evidențe cu dislipidemie, o boală a sângelui, și valori ridicate ale tensiunii, potrivit medicului său de familie.

„La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului”, arată CNCAV.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter