Papa Francisc cere producătorilor de arme să se oprească: „Războiul devorează copiii patriei”

De Unica.ro, pe

Papa Francisc a cerut producătorilor de arme să se oprească, cu prilejul unei slujbe oficiate la cimitirul militar francez din Roma.

El a spus că „războiul devorează copiii patriei”. Cimitirul militar francez din Roma este situat pe dealul Monte Mario, în nordul capitalei Italiei, și adăpostește aproape 1.700 de soldați, deopotrivă creștini și musulmani, ai corpului expediționar francez, ce au murit în anii 1943 și 1944 luptând cu trupele germane.

„Aceste morminte sunt un mesaj de pace”, a spus Papa Francisc, citat de Digi24. „Opriţi-vă, fraţi şi surori, opriţi-vă! Opriţi-vă, producători de arme”. El a ținut predica într-un cort pe care flutura un steag francez, în fața a aproximativ 250 de persoane, printre care diplomați, religioși și militari francezi.

Citește și: Când vor da elevii tezele, conform oficialilor din Ministerului Educației

Citește și: Experiența primului român care a făcut pușcărie pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Citește și: Este certificatul verde discriminatoriu? Președintele CNCD: „Drepturile și libertățile se pot limita pentru protejarea sănătății publice”

Citește și: Mesajul unui preot din Vrancea: „Vaccinaţi-vă! Păziţi-vă! Rugaţi-vă! Dumnezeu se descoperă şi prin ştiinţă”

Înainte slujbă, Papa Francisc s-a recules în fața mai multor morminte, pe care a depus un trandafir alb. „M-am oprit în faţa unui mormânt”, a povestit el, ciâtând apoi în franceză: „Necunoscut, mort pentru Franţa, 1944”. „Nici măcar un nume (…) Este tragedia războiului”, este concluzia lui, citat de AFP și Agerpes.

„Toţi aceşti oameni – oameni buni – au murit în război, au murit pentru că au fost chemaţi să-şi apere patria, valorile, idealurile (…) dar şi situaţii politice triste şi deplorabile”, a mai zis Papa Francisc. „Şi ei sunt victimele războiului care devorează copiii patriei”. El a mai întrebat: „Luptăm suficient de mult încât să nu existe războaie? Pentru ca economia ţărilor să nu fie întărită de industria de armament?”.

În data de 2 noiembrie, Ziua Morților în Biserica Catolică, papa oficiază de regulă slujba într-un cimitir. În 2020, a mers în Cimitirul Teutonic din Vatican, iar în 2019, la catacombele romane.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter