Copil de 3 ani din Alba, bolnav de COVID-19 și cu mai multe afecțiuni, a murit

De Unica.ro, pe
Un copil care avea aproape 3 ani din Alba, confirmat cu COVID-19, a murit în seara de luni la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca.

Băiatul provenea din localitatea Ciuguzel, din județul Alba, și a ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca în data de 2 aprilie. El a fost adus la spital de familie, după ce a dezvoltat o pneumonie bacteriană, agravată de infecția cu SARS-CoV-2, conform ziarului Dejeanul.

Din păcate, starea micuțului s-a înrăutățit, în pofida eforturilor medicilor. „Este vorba de un pacient COVID pozitiv, dar care avea și alte boli severe asociate, infecții bacteriene și fungice simultan, cu infecția COVID-19, precum și o tumoră malignă operată”, a spus reprezentantul Spitalului de Pediatrie din Cluj-Napoca, Daniela Dreghiciu, conform Libertatea. „S-a testat pe parcurs. Este un pacient cu afecțiuni severe asociate și care a decedat în data de 5 aprilie seara”.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: „Cred că la masca de protecție se va renunța ultima dată”

Citește și: Experți: tinerii sunt principalii vectori de transmitere a noilor tulpini de coronavirus

Citește și: Noua tulpină de SARS-CoV-2 cu mutația E484K a fost depistată în România

Citește și: Medic: „Mai devreme sau mai târziu, peste jumătate de milion de români vor muri de COVID-19”

Băiatul nu figurează momentan în raportul deceselor cauzate de COVID-19. Reprezentanții de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) au explicat că încă nu s-a stabilit cauza decesului de către clinica medicală.

„Am întrebat la INSP și mi-au spus că știu despre acest deces, dar că acesta este analizat de cei de la clinică pentru a stabili dacă infecția cu COVID-19 a influențat moartea acestui copil”, a spus Iulian Drăgoi, reprezentantul de la Grupul de Comunicare Strategică. „El era în stare gravă, a fost de altfel și operat. Dacă se va stabili această legătură cu virusul, decesul lui va apărea în bilanț”.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter