Anchetă la Vatican după ce poza unui model brazilian a primit „like” de pe contul oficial de Instagram al Papei Francisc

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 20 noiembrie 2020, 16:28

La Vatican a început o anchetă după ce contul oficial de Instagram al Papei Francisc a apreciat fotografia unui modelului brazilian Natalia Garibotto.

Compania care administrează contul Nataliei Garibotto a profitat de publicitate şi a redistribuit imaginea pe propriul cont de Instagram, glumind că a primit „binecuvântarea oficială a papei”. La rândul ei, Natalia Garibotto, care are 2,4 milioane de urmăritori pe Instagram, a postat un mesaj haios: „Cel puţin mă duc în Rai”.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Vaticanul a exclus ca aprecierea să fi venit chiar de la Papa Francisc, având în vedere că există o echipă de oameni îi gestionează conturile de pe reţelele de socializare.

„Putem exclude faptul că „like-ul” a venit de la Papa Francisc şi am apelat la Instagram pentru explicaţii”, a spus un purtător de cuvânt al Vaticanului, potrivit presei internaționale.

Papa Francisc este foarte popular pe reţelele de socializare, contul său oficial de Instagram având circa 7,4 milioane de urmăritori, iar cel de Twitter, 18,8 milioane. Cu toate acestea, Suveranul Pontif pune însă foarte rar conținut pe social media.

„El  aprobă tweet-urile, dar nu like-urile. În foarte rare ocazii a spus că ar dori să transmită un mesaj în cazul unei situaţii de urgenţă. Deci, el nu ar avea nimic de-a face cu asta – este vorba despre departamentul de comunicare”, a declarat Robert Mickens, editorul din Roma al ediţiei în limba engleză a cotidianului catolic La Croix.

Surse foto – Profimedia/Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter