Papa Francisc: fake news-urile despre COVID-19 și vaccinuri reprezintă o încălcare a drepturilor omului

De Unica.ro, pe

Papa Francisc a vorbit despre răspândirea de știri false și dezinformare cu privire la COVID-19 și vaccinuri, spunând că este o încălcare a drepturilor omului.

Aceasta a fost a doua oară în mai puțin de o lună când papa a discutat pe această temă. Cu trei săptămâni în urmă, el a condamnat dezinformarea ideologică „fără temei” cu privire la vaccinuri. Totodată, el a subliniat că susține campaniile naționale de imunizare și consideră îngrijirea sănătății o obligație morală.

Comentariile lui Papa Francisc au fost făcute în cadrul unei declarații adresate membrilor catolicfactchecking.com, un consorțiu de mass-media catolice, al cărui scop este de a „clarifica știrile false și informațiile înșelătoare” cdespre vaccinurile anti-COVID-19.

„Să fii informat corespunzător, să fii ajutat să înțelegi situații bazate pe date științifice și nu pe știri false, este un drept al omului”, a zis Papa Francisc grupului, citat de Digi24. „Informația corectă trebuie asigurată mai ales celor mai slabi și celor mai vulnerabili”.

Citește și: Avertismentul experților: o variantă mai periculoasă de coronavirus ar putea să apară, ca rezultat al decalajului de vaccinare dintre țări

Citește și: Centrele gratuite de testare COVID-19 din București, deschise doar în weekend

Citește și: O femeie cu COVID-19, intubată, a născut o fetiță sănătoasă

Citește și: Tratamentul Pzifer împotriva COVID-19, eficient și în cazul variantei Omicron

Papa Francisc a spus că există o infodemie care se răspândește, bazată pe denaturarea realității prin frică, știri false și „informații presupuse științifice”. „Știrile false trebuie respinse, dar persoanele individuale trebuie întotdeauna respectate, pentru că le cred adesea fără a fi în deplină conștientizare sau responsabilitate”, a spus el.

Anumite instituții media catolice de dreapta îl critică adeseori pe Papa, aducând în prim plan mulți dintre criticii săi. Unul dintre ei este italianul Carlo Maria Vigano, care susține că virusul a fost produs într-un laborator și este parte dintr-un complot global de „a șterge toate urmele identității noastre ca creștini”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter