Papa Francisc a apărut pentru prima oară, în public, într-un scaun cu rotile

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 05 mai 2022, 16:05

Papa Francisc (85 de ani) a apărut în public joi, 5 mai, pentru prima oară într-un scaun cu rotile din cauza problemelor pe care le are la genunchi. Durerile la genunchi îi îngreunează capacitatea de a se deplasa, așadar Papa a folosit un scaun rulant pentru a participa la un o audiență generală cu un grup de călugărițe la Vatican.

Suveranul Pontif a fost, în ultima perioadă, nevoit să-și anuleze anumite activități publice din cauza unor dureri la genunchiul drept. Ultima oară, s-a deplasat pe picioarele lui 10 metri până la locul său de la o întrunire, însă și atunci a fost susținut de un asistent.

Sursele de la Vatican spun că în perioada următoare nu se așteaptă ca Papa să-și modifice programul, dar, cel mai probabil, scaunul cu rotile va deveni principalul mod de a se deplasa până când i se va vindeca piciorul, notează Reuters.

În luna iunie, Papa Francisc urmează să viziteze Libanul, iar apoi Sudanul de Sud, Republica Democrată Congo și Canada în iulie.

Citeşte şi: Papa Francisc susține apelul ONU de a stabili un armistițiu în Ucraina de Paște

Ultima oară când Papa a fost văzut în scaun cu rotile a fost anul trecut, la spitalul Gemelli din Roma, unde a fost supus unei operații de îndepărtare a unei bucăți de intestin.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter