Româncă în lacrimi față în față cu Papa Francisc – care este povestea impresionantă din spatele imaginii

De Unica.ro, pe

Papa Francisc s-a întâlnit cu sute de oameni săraci din diferite țări, cu prilejul Zilei Mondiale a Săracilor. Printre oamenii cu care a vorbit Papa s-a numărat și o mamă din România, pe nume Mariana.

Povestea Marianei a fost relatată de Vatican News. Ea a ajuns în scaunul cu rotile, dar nu și-a pierdut credința. Susținerea a găsit-o în medici, preoți și Biserica catolică din Italia. Ea are 43 de ani și a sosit din România în Italia acum 15 ani, pe 6 iunie 2006, lăsând acasă doi copii, de 6 și 8 ani. „A fost voința soțului meu, împotriva dorinței mele de a nu pleca departe de copii, în căutarea unei vieți mai bune decât sărăcia în care trăiam”, a povestit femeia.

Femeia a povestit în fața Papei cum suferințele și necazurile ei au început să se adune, după cum relatează Libertatea: „În 2008 mi-am pierdut soțul, după o boală scurtă și gravă. Mă întorsesem în România ca să fiu alături de el și de fiii mei. După moartea soțului meu, mi-am luat copiii și am revenit în Italia, ca să trăiesc aici. Câțiva ani mai târziu a început drama mea. Un sindrom dureros devastator care mi-a atacat coloana lombară și membrele inferioare. O numeau durere benignă, pentru că nu provenea dintr-o tumoră, dar în realitate a fost devastatoare, mi-a dat peste cap viața, familia și munca. Am fost sfătuită să mă supun unei operații care, mai mult decât să rezolve boala mea, mi-a provocat o gravă leziune, care mă constrânge la semiinfirmitate și îmi provoacă o mare durere, care nu trece nici cu cele mai tari medicamente”.

Mariana a trebuit să facă alte zece intervenții chirurgicale, dar acestea nu au avut rezultat. Mai mult, femeia nu avea bani și trebuia să aibă grijă și de copiii ei, care mergeau la școală. „La un moment dat am fost constrânsă să renunț la muncă”, a mai spus femeia. „Eram în fața disperării. Dar aici, în spatele meu, este o persoană care e în inima mea și care îmi spunea mereu: Providența lui Dumnezeu nu lipsește niciodată, Maria!”

Citește și: Ariana, dovada că forța vine din interior. „Nouă din zece nevăzători nu ies din casă”

Citește și: De ce există limită de cumpărături în unele magazine – explicația reprezentanților marilor lanțuri

Citește și: Fetiță de 10 ani, însărcinată în luna a cincea. Primarul satului: „Mama ne-a spus că s-a jucat cu un băiat”

Citește și: Sute de clădiri din București, pericol pentru oricine trece pe lângă ele. Ce spune primarul despre consolidări

Românca a văzut o rază de speranță în oamenii buni care i-au ieșit în cale: „Cei de la Caritas au început să mă ajute când au aflat de cazul meu, cu pachete alimentare și mici ajutoare economice care mi-au permis să merg înainte într-un mod demn. Datorită unor medici, pe care numai Dumnezeu mi i-a scos în cale, am făcut atâtea lucruri care costau sume imense, foarte mulți bani, dar ei au făcut totul fără să îmi ceară bani”.

Zilnic, Mariana se confruntă cu dureri îngrozitoare, care sunt foarte puțin ameliorate cu morfină în măduva spinării. „Puterea, în acest calvar, o am de la Iisus, pentru că sunt aproape 11 ani de când eu sunt bolnavă și El nu m-a abandonat”, a mărturisit femeia în fața Papei. „Chiar dacă nu mi-am redobândit sănătatea, îndur zi de zi aceste dureri cumplite cu o doză de morfină despre care medicul meu spune că e o doză pentru cai. Am cu mine o pompă care împinge morfina în măduva spinării. Doza de morfină este foarte mare, ca pentru cineva care stă să moară, iar mie îmi ameliorează 20% durerea”.

Când femeia a terminat de povestit, Papa Francisc s-a ridicat și a mers să o îmbrățișeze. Ea i-a sărutat mâna, iar el a îmbărbătat-o.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter