Oana Pellea, mesaj emoționant în ziua în care actorul Amza Pellea, tatăl ei, ar fi împlinit 90 de ani

De Adelina Duinea, pe

Marele actor Amza Pellea (n. 1931 – d. 1983) s-a stins din viață pe 12 decembrie 1983, la doar 52 de ani, răpus de cancer. Pe 7 aprilie 2021, actorul ar fi împlinit 90 de ani. Din 1958 până la moartea sa, mai precis timp de 25 de ani, Amza Pellea a fost căsătorit cu Domnica Mihaela Policart.

Din dragostea lor a rezultat o fiică, actrița Oana Pellea (59 de ani). În ziua în care tatăl ei ar fi aniversat 90 de ani de viață, Oana Pellea a scris un mesaj emoționant în mediul online.

Oana Pellea, mesaj emoționant în ziua în care actorul Amza Pellea, tatăl ei, ar fi împlinit 90 de ani

„Ai venit pe pământ acum 90 de ani într-o superbă zi de 7 aprilie. Ai venit să aduci bucurie oamenilor! Am fost 21 de ani împreună și 38 de ani… tot împreună, dar… despărțiți de oglinda timpului…

Ai spus: «Timpul șterge … Da, dar el știe să păstreze – ca nimeni altul – ceea ce nu trebuie pierdut…». Ai dreptate. Timpul nu a șters nimic din iubirea noastră și din dorul de tine… care mă arde de 38 de ani… zi de zi!

La mulți ani în amintirea celor care te iubesc! Te iubesc dintotdeauna pentru totdeauna …dar asta o știi! Ce frumos îți sprijini obrazul de Lumină…”, a scris Oana Pellea în mediul online. După nașterea fiicei sale, celebrul actor a scris câteva versuri:

Citește și:

Paris Jackson a împlinit 23 de ani! Cum arată unica fiică a lui Michael Jackson

Ce restricții trebuie să respecte turiștii care vor merge la mare de 1 mai și de Paște

Gheorghe Zamfir împlinește astăzi 80 de ani! Tot ce nu știai despre celebrul muzician

„Te-ai întrupat din stele,

din pulbere, din vânt,

din gândurile mele,

din apă, din pământ

și din iubirea noastră

clocotitoare, vie…

Prin tine-ntind o mână

Spre-nalt, spre infinit,

iar tu te legi prin mine

de cei care-au murit.

Prin tine devin veșnic

și capăt sens și țel,

prin tine sunt puternic,

sunt piatră, sunt oțel

și, datorită ție,

fetița mea cea mică,

de-acuma lui tăticu’

de moarte nu-i e frică!”

Amza Pellea a avut o carieră impresionantă atât în film, cât și în teatru. Actorul este recunoscut în deosebi datorită a două roluri emblematice, cel al domnitorului Mihai Viteazul în filmul cu același nume lansat în 1971 și cel de Nea Mărin în pelicula Nea Mărin miliardar, lansată în 1979.

Oana doar ce-și începuse cariera în actorie când tatăl ei s-a stins din viață. După 20 de ani de la moartea actorului s-a stins din viață și Domnica. Soția acestuia și-a petrecut întreaga viață având grijă de fiica și de soțul ei.

N-a regretat niciodată această decizie, dimpotrivă, „ea era stâlpul familiei”. „Fără asta mică – mama era minionă – nu eram nimeni”, mărturisea Oana Pellea că ar fi spus Amza înainte de a muri.

Foto: Libertatea.ro; Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter