Maria Șarapova și-a anunțat retragerea: „Tenis, îți spun adio!”

De Raluca Vițu, pe

Celebra jucătoare de tenis Maria Șarapova și-a anunțat retragerea din lumea sportivă într-un mesaj postat pe rețețe de socializare.

În vârstă de 32 de ani, fostul lider mondial a decis să renunțe definitiv la tenis deoarece revenirea după cazul de dopaj cu Meldonium, din 2016, nu i-a mai adus nicio satisfacție pe plan profesional.

 „Cum să laşi în urmă singurul lucru pe care l-ai iubit vreodată în viaţă? Cum să te îndepărtezi de arenele pe care te-ai antrenat de când erai doar o fetiţă, de jocul pe care îl iubeşti, unul care îţi aducea lacrimi nevăzute şi bucurii nespuse, un sport în care ai găsit o familie, alături de fani care au fost în spatele tău mai bine de 28 de ani? Vă rog să mă iertaţi, sunt novice când vine vorba de asta. Tenis, îţi spun adio!“ – este mesajul postat de Șarapova pe profilul său de Instagram.

Citește și De ce ţipă Maria Şarapova pe teren

Rusoaica are în palmares cinci titluri de Mare Șlem. În 2004 a învins-o pe Serena Williams, câștigând astfel la vârsta de 17 ani titlul de la Wimbledon. Doi ani mai târziu, a înfrânt-o pe Justine Henin în finala de la U.S. Open 2006. În 2008 Șarapova a câștigat titlul de la Australian Open, câștigând în fața Anei Ivanović. În 2012 a câștigat titlul de la Roland Garros, în fața Sarei Errani, iar în 2014 a câștigat pentru a doua oară French Open-ul în fața Simonei Halep. În prezent, ocupă locul 373 WTA.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter