Pasiunea ascunsă pe care o are Cosmin Cernat. Cum își împarte timpul vedeta Kanal D2 între două emisiuni și familie / Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 25 aprilie 2023, 17:55

Cosmin Cernat are două emisiuni pe mână, la Kanal D2 și Radio Impuls, proiecte ce îi ocupă destul de mult timp, însă nu se plânge pentru că le face cu mare placere. Din 1 mai, începe „Dimineata pe doi” cu Greeg și Cernat, ce va fi difuzată la Kanal D2 și Radio Impuls, simultan, de luni până vineri, de la 07:00. În timpul liber, vedeta Kanal D2 are o pasiune despre care puțin știu. Cosmin Cernat antrenează copii la tenis! Vedeta Kanal D “predă” la o academie din București.

Vedeta Kanal D “predă” la o academie din București și antrenează copii, de diferite vârste, la tenis. Prezentatorul reușește să-și facă timp atât pentru familie, cât și pentru pasiunile sale, în timpul rămas. Despre job, pasiuni și așteptări, Cosmin Cernat ne-a vorbit în interviul acordat, în exclusivitate, pentru UNICA.RO.

Cosmin Cernat antrenează grupe de copii, la tenis, în timpul liber

Cosmin Cernat prezintă două emisiuni în trustul Dogan Media
Cosmin Cernat prezintă două emisiuni în trustul Dogan Media

Cosmin, ce ne poți spune despre noul matinal de la Kanal D2 și Radio Impuls? Cum te înțelegi cu colegii tăi de emisiune?

“Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat” este o provocare frumoasă pentru mine, mai ales prin faptul că reprezintă un mix puternic de radio și TV. Publicul își va alege modalitatea prin care ne va urmări: din fața micului ecran, la Kanal D2, sau prin intermediul undelor radio, la Radio Impuls.

Va fi un matinal cu discuții interesante, subiecte care sunt de interes la orele dimineții, desigur, vom avea muzică bună, dar și știri, rubrici interesante și interacțiune cu urmăritorii noștri. Energia, pofta de dialog nu ne lipsesc.

Cosmin Cernat, două emisiuni: „Invitatul de 12” și matinal la Kanal D2

Greeg este un om de radio experiementat, iar dacă el vine cu un background foarte bogat în radio, eu vin cu cel de TV, așa că ne vom completa foarte bine. Amândurora ne place să stăm la povesti și să despicăm firul în patru. Să punem pe tapet diverse subiecte și să dezbatem lucruri, cu relaxare, umor, mereu văzând partea frumoasă a situațiilor prin care cu toții trecem, atât în viața cetății, cât și în cea personală.

Iar Nadina va fi responsabilă cu informațiile proaspete, este o tânără foarte inteligentă, plină de energie, la curent cu tot ceea ce se întâmplă; și vine cu experiența aceasta în domeniul știrilor.

Ce pot spune este că ne simțim în largul nostru toți trei, ne-am cunoscut deja pentru că am început și repetiile pentru emisiune.

„Pentru mine, Kanal D, Kanal D2, Radio Impuls reprezintă evoluție, reprezintă familie și sentimentul de ‘acasă'”

Cosmin Cernat prezintă matinal alături de alți doi colegi, la Kanal D2
Cosmin Cernat prezintă matinal alături de alți doi colegi, la Kanal D2

Viața ta profesională este legată de Kanal D. Ce înseamnă Kanal D pentru tine?

Kanal D chiar face parte din viața mea. În urmă cu 16 ani, o luam de la 0, odată cu înființarea acestei televiziuni. E important și e o mândrie să pui primele cărămizi la o construcție atât de puternică. Am văzut cum s-a născut Kanal D, s-a născut un “copil” pe care l-am văzut apoi crescând foarte frumos.

Copilul a împlinit anul acesta 16 ani. Și iată că are acum un frate, Kanal D2, televiziune unde am onorarea și bucuria să fiu implicat cu două producții: matinalul “Dimineața pe doi cu Greeg și Cernat” și emisiunea “Invitatul de 12”, ambele urmând să fie difuzate concomitent pe radio, la Radio Impuls, și TV, la Kanal D2.

Pentru mine, Kanal D, Kanal D2, Radio Impuls reprezintă evoluție, reprezintă familie și sentimentul de “acasă”.

Ce poți să-mi dezvălui despre “Invitatul de 12”?

”Invitatul de 12” are deja doi ani de când este difuzat duminică de duminică, de la 12:00, pe Radio Impuls, și va putea fi urmărită și pe Kanal D2. Este un format ce conține dialoguri relaxate, de weekend, cu invitați care au povești interesante de spus.

Tot ceea ce caut la invitații mei sunt acele povești care, poate, nu au mai fost spuse până acum, și care îi pot inspira și pe alții. Descoperim noi perspective asupra celor pe care credeam că îi știm deja. Sau descoperim cu suprindere și bucurie oameni pe care nu i-am mai auzit până acum vorbind atâta de deschis.

Cosmin Cernat: „Joc tenis foarte mult, merg la academia de tenis Victor Hanescu unde antrenez grupe de copii”

Cum crezi că va fi la Kanal D 2?

Noi o să muncim cu drag, o să ne facem treaba cât mai bine și ne dorim să fie un post TV pe care oamenii să-l iubească. Este vorba despre multă muncă făcută cu bucurie. Știu, e genul acela de declarație care nu se viralizează. Dar asta simt.

Cum reușești să te împarți între muncă și viața ta personală? Cât timp aloci? Ai timp?

Cred că sunt momente din viață în care trebuie să te concentrezi mai mult pe un aspect sau pe celălalt, nu există acel echilibru perfect. Există însă acele perioade care necesită mai multă energie, concentrare … Și, da, e important să nu neglijezi niciunul dintre cele două aspecte atât de importante în viața unui om.

Mie mi-a rămas în cap declarația lui Octavian Belu, pe care l-am întrebat la un moment dat: ”Domnul Belu, dumneavoastră cum ați reușit să faceți și, și?”; și el a spus: ”Nu, nu am reușit să fac ‘și, și’ Dacă vrei totuși, per ansamblu, să păstrezi un echilibru, trebuie la un moment dat să spui stop undeva …”.

Ce faci atunci când ai timpul tău liber?

Joc tenis foarte mult, merg la academia de tenis Victor Hanescu unde antrenez grupe de copii.

Ai răbdare?

Da, am răbdare, cum și alții au avut cu mine.

Sunt talentați? Cum sunt?

Copiii sunt simpatici, sunt haioși, sunt drăguți. Mă energizează, lucrez cu drag cu ei. Eu cred în muncă, nu în talent. Există oameni cu har. Degeaba ai un talent dacă nu îl cultivi, dacă nu muncești pentru a-l ține în viață și a-l dezvolta.

Tu cum te relaxezi, în general?

Fac sport, mai citesc, mă uit la filme, când am timp. Mă relaxează să stau de vorbă cu prietenii, să ies cu bicicleta. Ce mă bucură e că momentele petrecute cu colegii mei, la Kanal D2, îmi fac foarte bine, mă relaxează, e mare lucru să mergi la lucru și să nu simți vreo presiune, să decurgă totul foarte natural și plăcut.

Foto: Kanal D/ Kanal D2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter