Mara Bănică, un alt moment dureros. Jurnalista și-a internat mama în spital. Medicul care a impresionat-o

De Simona Tudorache, pe Ultimul update Miercuri, 15 februarie 2023, 22:48

Mara Bănică a trecut în ultimele luni de la agonie la extaz. Și-a pierdut tatăl, apoi, după câteva luni, când lucrurile s-au mai liniștit, i-a rupt turta fiicei sale. Acum, jurnalista trece iar printr-o încercare. Mara Bănică și-a internat în urmă cu câteva zile mama la Spitalul Floreasca. Ironia a făcut ca Hareta să ajungă tot în secția în care și-a văzut și soțul pentru ultima oară.

Mara Bănică a rămas impresionată de unul dintre medicii care au îngrijit-o pe mama sa în aceste zile, la spital.

Mara Bănică, marcată de încă un moment greu

Mara Bănică încearcă să își ascundă suferința și să rămână tare în fața mamei sale, care se confruntă cu o problemă de sănătate. “Ea este medicul Adriana Drăghici. Am cunoscut o pe holurile de la Floreasca acum două zile când, ironia sorții, mama a trebuit să se interneze exact pe Secția de unde tatăl meu avea să vorbească cu mine la telefon pentru ultima oară, acum 3 luni…

Emoția a fost mare și pentru mama și pentru mine. Mai greu, sigur, pentru mama, dar nu-mi arată. Vrea să pară o stâncă. Și reușește.

Că să revin la fața din poveste, am cunoscut -o acum două zile. Atât de grijulie și de bună, încât sper că anii care vor trece peste ea să nu- i distrugă empatia și nici răbdarea. Să nu se plafoneze niciodată cu atosuficiența unor medici care au văzut prea multe și uită să zâmbească unui pacient”, povestea Mara pe o rețea de socializare.

„A murit dintr-o banală pneumonie”

Jurnalista s-a despărțit în urmă cu câteva luni de cel care îi ghidase pașii către literatură.

Mara Bănică și-a pierdut tatăl în urma unei pneumonii. Jurnalista povestea cu ochii în lacrimi cât de multe îi datorează.

„A murit dintr-o banală pneumonie. Îi rog pe toți cei de acasă să-i convingă să facă acea radiografie la plămâni dacă au făcut COVID. Tata nu a mers, mama a mers. Rămâne o pojghiță pe plămâni la unii oameni și trebuie îndepărtată simplu, cu un tratament, dacă nu știi de ea la prima răceală riști să mori de bronhopneumonie. Asta a pățit tata.

A avut COVID de două ori, a doua oară a dus-o pe picioare, prima dată a fost mai greu. A răcit, spunea că l-a tras curentul, că îl doare intercostal, i-am dus pastile de dureri, se ridica, a scos și câinele. Până într-o zi când mama mi-a spus că nu s-a putut îmbrăca și că a chemat ambulanța. Erau deja două ambulanțe la noi acasă, respira 75% și a ajuns la spital. A ajuns direct la ATI, intubat. 

Doctorii de acolo nu ne-au ascuns nimic. Era a doua chestiune, cum îi spun mamei, că toate sunt la tine pe umeri. Nu i-am ascuns nimic, eu conștientizam că este foarte grav și că nu va trăi. Dacă am fi știut că are pneumonie, dacă ar fi avut simptome”, mărturisea Mara Bănică la Pro TV, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter