Mara Bănică, despre momentul în care a fost refuzată să mai apară la TV: „Mi s-a spus că sunt prea bătrână”

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Marți, 17 ianuarie 2023, 11:07

Mara Bănică este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România. De-a lungul anilor de carieră, jurnalista a fost implicată în multe proiecte de televiziune, de la transmisiuni de pe front și până la emisiuni de scandal.

Jurnalista a vorbit recent despre provocările pe care le-a avut atât în viața personală, cât și în cea profesională. Mara Bănică a dezvăluit, printre altele, și care a fost momentul în care i s-a refuzat apariția pe micile ecrane.

Mara Bănică, refuzată să mai apară la știri

Invitată în emisiunea „În Oglindă”, moderată de Mihai Ghiță pe canalul de Youtube theXclusive, Mara Bănică a povestit despre „colacul de salvare” din cariera sa, care a venit din partea prietenului ei, Dan Capatos.

Jurnalista spune că se afla într-o situație dificilă, dat fiind faptul că înainte de a veni propunerea prezentatorului, fusese refuzată pentru a mai putea profesa ca și reporter la știri, o meserie pe care o făcuse cu atât de multă dedicare.

În momentul în care Dan (n.r Capatos) a venit cu propunerea asta a fost un colac de salvare. Eram într-un moment în care mi se spusese că sunt prea bătrână să fac reporterie la știri. Aveam 30 de ani. 30 de ani, gata, nu mai putem să dăm sticlă la știri. Eram acasă și nu aveam de lucru, așa am fost salvată. A fost primul loc de muncă la care mergeam, nu munceam și eram plătită de 10 ori mai bine decât la știri”, povestește Mara Bănică.

Cumpăna din viața Marei Bănică: „Am intrat în comă”

Anul 2003 a fost pentru Mara Bănică un an de cumpănă. Un moment foarte greu din viața jurnalistei a fost accidentul rutier pe care l-a suferit și în care a fost la un pas să își piardă viața.

„La 50 de metri de casă, am intrat cu mașina într-un stâlp. Exact la două luni de când venisem din Irak. Mașina era primită cadou, de la proprietarul postului de televiziune. Avusesem succes. Am intrat într-o comă profundă, vreo 3 zile, cu 1% șanse de a supraviețui”, mărturisește Mara Bănică.

Citește și: Mara Bănică, din nou pe masa de operație. Ce intervenție a suferit vedeta: „Nu-mi puteam ridica fetița în brațe”

După 12 zile de la accident, Mara Bănică s-a întors acasă într-un cărucior cu rotile. Jurnalista povestește că ajutându-se de acel cărucior, putea ajunge la locul ei de muncă de atunci.

„Mergeam și la Realitatea în cărucior, erau colegii care mă ajutau. Îți spun sincer, dragostea lor m-a făcut bine. Venea continuu colegi la mine acasă, la spital, mă vizitau. A fost o avalanșă de iubire”, a povestit Mara Bănică.

Cum a afectat-o moartea tatălui pe Mara Bănică

Moartea fulgerătoare a tatălui a făcut-o pe jurnalista Mara Bănică să creadă că trăiește o viață de film. Vedeta a a povestit cât de greu i-a fost să primească și să accepte cumplita veste.

Jurnalista povestește că totul a început cu o simplă răceală. Tatăl ei și-a continuat activitățile normale, timp în care vedeta s-a ocupat ca lui să nu îi lipsească nimic.

Citește și: Mara Bănică, primele declarații după moartea tatălui: „Parcă trăiesc viața altcuiva”

„A răcit. M-am dus, i-am dus medicamente. Era răcit, spunea că l-a tras curentul. A scos câinele, totul normal. Într-o zi m-a sunat mama și mi-a zis că nu s-a mai putut îmbrăca, că a chemat ambulanța. Am mers acolo repde, erau două ambulanțe la el. Respira doar 25% și a ajuns direct la Floreasca. I-au făcut testul covid, iar la 24 de ore, când a ieșit testul și a aflat că e negativ a ajuns intubat la ATI”, povestește Mara.

Vestea morții tatălui a căzut ca un trăsnet în familia jurnalistei. Mara Bănică spune că cele mai dificile momente de după deces a fost cel de la slujba de înmormântare, dar și cel în care și-a văzut copilul plângând.

Sursă fotografii: Facebook Mara Bănică / Captură Kanal D

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter