Magda Vasiliu, dezvăluiri cutremurătoare despre boala fiului său: “Mi s-a spus ca cea mai bună soluție ar fi amputația piciorului“

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Marți, 11 iunie 2019, 10:48
Magda Vasiliu a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre perioada în care s-a luptat cu boala cumplită care pusese stăpânire pe fiul său. David, în vârstă de 9 ani, a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu un an și ceva și de atunci a început calvarul.

Magda Vasiliu a fost forțată de sistem să plece din România, iar marele său noroc a fost că familia soțului său locuia în Italia, țară în care, de altfel, Vlad s-a și vindecat de cancer. În urma experienței traumatizante din România, în care medicii i-au propus amputarea piciorului micuțului Vlad, Magda și soțul său au decis să înființeze o asociație de luptă împotriva cancerului,   fosta prezentatoare de știri punctând că mulți dintre copiii aflați în situația fiului său au murit: „De ce am plecat? Am plecat pentru că nu aveam cum să-mi salvez copilul acolo. În România mi s-a spus ca cea mai buna soluție ar fi amputația piciorului. Aici (n.r. în Italia), când le-am descris situatia și le-am spus de amputatie, au facut ochii mari și m-au întrebat de ce. Mi-a atras atenția (n.r.- medicul din România) că va stârni un vulcan și că în felul ăsta celulele canceroase se pot raspandi prin tot corpul, ceea ce evident ofera șanse minime de vindecare. Deci, practic, prima lovitura pe care am luat-o a fost la doua zile dupa am ajuns cu copilul la camera de garda de la Marie Curie. Ăla a fost și momentul in care am decis impreuna cu sotul meu sa plecam cat se poate de urgent. A fost marea sansa a lui Vlad ca familia sotului meu sa locuiasca de ani buni la Roma. Decizia de a pleca, sosirea la Roma au fost chestiuni de o zi.”, – a mărturisit jurnalista Magda Vasiliu la Știrile Kanal D.Magda Vasiliu, sotul sau si copilul, Vlad

La polul opus, medicii din Italia i-au propus un tratament de lungă durată pentru vindecarea fiului său: Mi se cerea sa vin cu el in țară la control, nu era transportabil cu avionul, era in aplazie medulara, valorile erau 0, avea interdictia de a pune piciorul in pamant, el era in scaun cu rotile. Toți copiii care au primit acelasi diagnostic cu Vlad sunt toti morți (…) Am primit sute de mesaje în anul ăsta de la părinți cu copii bolnavi, care nu știu încotro s-o apuce, care îmi povestesc ororile prin care au trecut în țară, am documente trimise de părinți cu 3 diagnostice diferite făcute pe aceeași biopsie, cu RMN-uri interpretate greșit, cu citostatice care lipsesc, cu transplanturi medulare care se fac atunci când măduva nu este curată.

Magda Vasiliu si familia

Încercăm măcar o viață, două, trei să salvam pentru că știm ce înseamnă. Am trăit în casă cu un copil care a făcut chimioterapie, n-a putut să mănânce, dintr-un copil care mergea la înot, la fotbal, la țară, alerga prin toate ulițele din sat, s-a trezit brusc într-un scaun cu rotile, în care a stat 8 luni de zile. Vrem să oferim cazare părinților care vin aici, vrem să îi ajutăm cu tot ceea ce înseamnă problemele administrative, cu taxele care se platesc către sistemul italian de sănătate, pentru că platim în România sistemul de sănătate, dar nu beneficiem de nimic. Așa a luat naștere „Lupta pentru viata”, pentru ca în momentul în care ai fost diagnosticat cu cancer lupți pentru viață” – a concluzionat Magda Vasiliu pentru sursa citată.

Citește și – Prima imagine cu fetița Cameliei Potec

Citește și – Răzvan Botezatu, la un pas de moarte. A fost diagnosticat cu TBC: “Aici a intervenit Dumnezeu…”

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter