Lora, declarații dure la adresa celor care se „laudă” că au ajutat refugiații din Ucraina

Rusia a invadat Ucraina pe trei fronturi în dimineața zilei de 24 februarie 2022, rezultând într-un număr mare de refugiați veniți în țara noastră. În urma mai multor imagini și videoclipuri cu voluntari aflați la granițele României cu Ucraina, Lora a reacționat în mediul online.

Lora, declarații dure la adresa celor care se „laudă” că au ajutat refugiații din Ucraina

„M-am trezit citind ce trebuie să facem în caz de atac nuclear. Kit de supraviețuire 2022. Când a început pandemia, o singură frică reală am avut, blocată fiind în cel mai frumos loc de pe Pământ: să nu se repete istoria. Combinația pandemie + război este, alături de urgiile unei planete care s-a săturat de noi, cel mai mare coșmar. Și iată că îl trăim și îi vom supraviețui, fiecare cum știe, cum poate… unii mai oameni, alții mai gândaci”, a început artista.

„Am văzut zilele astea tot felul de tipologii care s-au vrut vizibile, mai ales online. Unii se comportă de parcă acum e momentul lor de maxim eroism… (încerc să nu cad în capcana judecății). Cred că e minunată empatia oamenilor din țara mea în această situație, dar, în același timp, mi se strânge inima când văd curți pline cu mâncare pozate și postate cu texte care atrag aplauze și lacrimi de emoție”, a continuat.

„Poate pentru unii e o surpriză că există oameni și nu pot să îi judec, mai ales la câtă ură a cules această pandemie… parcă ajută să vedem niște umanitate și solidaritate. Sper ca aceste curți pline cu mâncare să nu se strice sau să hrănească șobolanii, ci să fie redistribuite familiilor nevoiașe de la noi, chiar dacă acum nu e lumina pe asta”, a completat.

Articolul continuă după recomandări

Citește și:

Lora, mesaj îndurerat în ziua în care mama ei și-ar fi aniversat ziua de naștere

Cu cine a format Lora un cuplu fără ca presa să afle? „Am fost iubiți vreo două luni”

Câți bani a cheltuit Lora în Bali? „Eu sunt omul care nu se ducea în vacanțe”

„Grupurile organizate ale oamenilor care pot îndruma spre cazare și chiar găzdui, dar și share-urile numerelor de telefon ale organizațiilor competente în situații de acest gen sunt foarte folositoare. Îmi doresc să conștientizăm că acest ajutor nu este momentul nimănui de glorie, nu este un trend, un hype… e o responsabilitate pe termen lung”, a mai scris.

„Și o spun pentru că e mai multă ofertă decât cerere și am văzut și oameni dezamăgiți cumva de asta. Unii chiar vor să ajute și chiar o fac, alții nu vor să piardă ocazia să mai spele din «păcate». Și, în mod normal, aș spune «important e că fac ceva bun, ce contează motivația?»”, a adăugat.

„Și chiar nu contează, doar să ajutăm cu cap, noi neavând experiență în situații de război. Eu voi folosi aceste canale de comunicații pentru a transmite ce consider că este folositor în această perioadă, prin stories și postări. Aici nu va fi totul despre război”, a mai explicat.

„Aici aș vrea să vă abțineți de la propagandă. Pentru mine, odată ce s-a ajuns în acest punct, toți sunt vinovați. Eu, în afară de voi, cei care găzduiți familii fugite din țara lor, indiferent de cum ne-au considerat înainte de situația asta, nu am alți eroi”, a încheiat.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter