Luptătorii de la Azovstal ar urma să fie judecați chiar de Ziua Independenței Ucrainei

De Unica.ro, pe

Rușii ar urma să înceapă procesul împotriva luptătorilor ucraineni de la uzina Azovstal chiar de Ziua Independeței Ucrainei, în data de 24 august 2022.

Luptătorii ucraineni capturați de forțele ruse la Mariupol, oraș-port la Marea Azov, ar urma să fie judecați într-un tribunal improvizat în clădirea Filarmonicii, potrivit Digi24.

De Ziua Independenței Ucrainei, ocupanții intenționează să desfășoare un proces-spectacol al luptătorilor de la Azovstal capturați, în orașul aflat temporar sub ocupație. În acest scop, sălile neatinse de bombardamente ale Filarmonicii din Mariupol sunt adaptate într-un ritm rapid. Pe scena Filarmonicii se instalează cuști de fier în care vor fi ținuți apărătorii ucraineni, au transmis serviciile secrete militare ucrainene, potrivit gur.gov.ua.

Prizonierii de la Azovstal sunt deținuți pe teritoriul Republicii Populare Donețk. De asemenea, pe teritoriul republicii este plănuită organizarea unui tribunal internațional, a declarat în luna mai liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin.

Soarta a peste 2.000 de apărători ucraineni de la Azovstal ar fi în mâinile rușilor

Pe 20 mai, după săptămâni întregi în care au rezistat eroic în fața armatei ruse, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu predarea ultimului grup de soldați ucraineni de la uzina Azovstal din Mariupol. În total, 2.439 de persoane din regimentul Azov și din Forțelor Armate ale Ucrainei au devenit prizonieri de război.

Luptătorii de la Azovstal ar urma să fie judecați chiar de Ziua Independenței Ucrainei

Citește și: Loredana Groza și Antonia, show incendiar la ziua de naștere a Emei Uta. Divele, filmate în timp ce dansau provocator

Iulia Vântur revine pe micul ecran. În ce show TV o vom putea vedea

O anchetă FBI scoate la iveală detalii neașteptate din mariajul Angelinei Jolie cu Brad Pitt. Actorul, acuzat de violențe și abuz de alcool

Mama Asianei Peng, atac dur la adresa familiei lui Laurențiu Reghecampf. „Fiica mea nu e de speța Corinei Caciuc!”

Ulterior, un oficial pro-rus din regiunea separatistă Doneţk ar fi declarat că soldații ar urma să fie judecați și condamnați la moarte.

„Azov este considerat organizaţie teroristă” , iar toţi „vor fi supuşi anchetelor penale”, a precizat acesta.

În presă au apărut informații conform cărora unii dintre apărătorii uzinei Azovstal au fost duși în Rusia pentru a fi anchetați. Printre aceștia s-ar număra Sviatoslav Palamar, adjunctul comandantului batalionului Azov și Serghei Volina, șeful Brigăzii 36 de pușcași marini ai armatei ucrainene.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter