Rusia avertizează că aderarea Ucrainei la NATO ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial

De Unica.ro, pe

Un înalt oficial de la Moscova a transmis că aderarea Ucrainei la NATO ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial.

Secretarul adjunct al Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse, Aleksandr Venediktov, a lansat un avertisment dur cu privire la consecințele pe care le poate avea primirea Ucrainei în NATO sau în alte „alianțe formate sub auspiciile Statelor Unite”. Acesta a transmis într-un interviu difuzat joi de agenţia TASS că o astfel de mișcare ar fi inacceptabilă pentru Moscova și ar duce probabil la începerea celui de-Al Treilea Război Mondial.

Kievul ştie foarte bine că un asemenea pas ar însemna o escaladare garantată spre un Al Treilea Război Mondial.

Pe asta contează, se pare – să creeze zgomot informaţional şi să atragă din nou atenţia asupra lor.

Membrii NATO înțeleg natura sinucigașă a acestui pas (n.r – de a admite Ucraina în NATO), a afirmat Aleksandr Venediktov, potrivit Digi24.ro.

„Suntem, de asemenea, conștienți de faptul că acțiunile reale întreprinse de occidentali arată că aceștia sunt parte directă în conflict”

Chiar dacă cererea Ucrainei de aderare la NATO a fost susținută de est-europeni, „puterile mai serioase, și chiar Bruxelles-ul, au reacționat la această inițiativă fără entuziasm și au emis imediat un set standard de contraargumente – nerespectarea standardelor blocului, existența unor dispute teritoriale și așa mai departe”, a mai declarat Venediktov.

Acesta a mai spus că Rusia este conștientă de faptul că Occidentul este implicat direct în război.

Suntem, de asemenea, conștienți de faptul că, în ciuda declarațiilor că nu au fost implicați în evenimentele din Ucraina, acțiunile reale întreprinse de occidentali arată că aceștia sunt parte directă în conflict, a mai adăugat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Citește și: Povestea neștiută a supermodelului Bella Hadid: ”Eram sora cea urâtă”

Horoscop zilnic 13 octombrie 2022

Piesa pe care Sanda Ladoși nu o va mai cânta niciodată în duet: „Am cântat cu Gyuri Pascu, a murit, apoi cu Bogdan, a murit”

Mama Monicăi Tatoiu a murit. „Eu mă bucur. M-am rugat să o ia Dumnezeu. Fără pomeni, fără priveghi!”

Ucraina a solicitat o aderare accelerată la NATO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat la finalul lunii septembrie că Ucraina a depus o cerere de aderare accelerată la NATO. Reacția liderului de la Kiev a venit la puțin timp după ce Rusia a anunțat anexarea a patru teritorii din estul Ucrainei.

volodimir zelenski, presedintele ucrainei, si alti doi oficiali ucraineni, foto cu cererea de aderare la nato

De facto, am demonstrat deja compatibilitatea cu standardele Alianței Nord-Atlantice. Ele sunt reale pentru Ucraina. Reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unii pe alții și ne protejăm unii pe alții. Aceasta este alianța, a afirmat atunci Volodimir Zelenski într-o mesaj video.

Sursă foto: Profimedia, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter