Joel Robuchon, maestrul bucătar al secolului, a murit la vârsta de 73 ani

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 06 august 2018, 16:35
Joel Robuchon, care este considerat a fi „maestrul bucătar al secolului”, a murit luni, la vârsta de 73 de ani. Bărbatul, care a fost mentorul lui Gordon Ramsay suferea de cancer.

Robuchon, care în anul 1989 a primit titlul de „chef-ul secolului” din partea prestigiosului ghid gastronomic Gault et Millau, era proprietarul unor restaurante recompensate cu trei stele Michelin, notează BBC News.

Celebru pentru mai multe preparate, printre care şi o nouă versiune a banalului piure de cartofi, maestrul bucătar deținea restaurante în Paris, Monaco, Hong Kong, Las Vegas, Tokyo și Bangkok. Până în 2016, restaurantele sale au acumulat 32 de stele Michelin, acesta fiind un record în domeniu.

Bucătarul francez a publicat mai multe cărți de bucate, a prezidat comitetul de specialiști ce s-a ocupat de actuala ediție a Larousse Gastronomique și a găzduit numeroase emisiuni de televiziune de succes.

La vârsta de 50 de ani, el a decis să se retragă, însă doar pentru câțiva ani deoarece nu a putut să stea departe de bucătărie. Și-a făcut un nume în industria culinară în anul 1980, la restaurantul său din Paris.

Mai apoi a devenit mentorul mai multor maeștri bucătari precum Gordon Ramsay, Eric Ripert și Michael Caines.

Cu cât îmbătrânesc mai tare cu atât realizez care este adevărul: cu cât este mâncarea mai simplă, cu atât este mai excepțională”, declara Robuchon în 2014.

Joel Robuchon s-a stins din viață la Geneva.

Citește și: Jason Mommoa, obsedat de soția sa de la vârsta de 8 ani

Citește și: Soția asasinului lui John Lennon, mărturii cutremurătoare

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter