Renumitul chef Gheorghe Vătafu a murit la 82 de ani

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Vineri, 16 septembrie 2022, 16:15

Chef Gheorghe Vătafu, unul dintre cei mai respectați chefi din România, s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani. Bărbatul a activat vreme de 35 de ani ca bucătar-șef al Hotelului Intercontinental, de 5 stele, având o experiență impresionantă în industria culinară.

Renumitul chef Gheorghe Vătafu a murit la 82 de ani

Un moment cu adevărat special din ediția 22 a sezonului 9 „Chefi la cuțite” a fost întâlnirea dintre chef Gheorghe Vătafu și jurații emisiunii, chef Scărlătescu, chef Bontea și chef Dumitrescu. Aceștia s-au ridicat și l-au aplaudat pe maestrul culinar încă de la intrarea acestuia în platou.

Deși, în ultimii ani, nu a mai profesat, pasiunea pentru bucătărie a rămas la fel de vie. În ediția specială a sezonului 9 „Chefi la cuțite”, Gheorghe Vătafu a gătit crap pescăresc cu sărmăluțe în cuib, rețetă care, inevitabil, i-a impresionat pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

Renumitul chef Gheorghe Vătafu a murit la 82 de ani

Pe lângă talentul culinar de incontestabil, Gheorghe Vătafu era și un bun orator, astfel că, în timp ce gătea, a povestit și câteva întâmplări din tinerețe, din vremea interbelică. Gheorghe Vătafu a explicat că, în acea perioadă, arta culinară din București era la un nivel înalt.

Telespectatorii au aflat astfel că maestrul a început „de jos”, angajându-se inițial ca picol. Bucătarul a avut ocazia să îl întâlnească și pe Mihail Sadoveanu.

„Era în timpul în care Bucureștiul se numea Micul Paris și casele nobiliare își trimiteau bucătarii în Franța ca să se specializeze sau erau trimiși direct bucătari francezi, ca să îi specializeze pe români. M-am angajat picol la un restaurant nou deschis atunci și acolo veneau mari artiști de la Bulandra, venea Sadoveanu, pe care eu îl citeam cu sfințenie”, a dezvăluit Gheorghe Vătafu.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Cine va prezenta „Chefi la Cuțite” sezonul 10. Antena 1 are o surpriză pentru telespectatori

Citește și: Gina Pistol, diagnosticată cu Covid-19 chiar înainte de filmările noului sezon „Chefi la cuțite”. Ce decizie de ultimă oră au luat producătorii show-ului

Citește și: Cătălin Scărlătescu, de nerecunoscut după întoarcerea de la „America Express”. Cât de mult a slăbit juratul de la „Chefi la cuțite”

„Nu aș vrea să se îngroape ceea ce este bucătăria românească. Bucătăria românească este fabuloasă, țin foarte mult la aceste lucruri. Atât cât mai pot, pentru că, vă dați seama, am și eu o vârstă”, a completat.

Gheorghe Vătafu, în sezonul 10 „Chefi la cuțite”

„Eu am lucrat pentru mulți, chiar și pentru Gheorghe Gheorghiu Dej. Nu îi am însă în memorie pe toți. Și Iosif Tito, fostul președinte al Iugoslaviei, mi-a lăsat o amintire frumoasă. (…) Am fost șeful Intercontinentalului timp de 50 de ani”, a mai spus Gheorghe Vătafu, tot la „Chefi la cuțite”.

Telespectatorii vor putea urmări în curând, pe Antena 1 și Antena Play, una dintre ultimele apariții televizate ale regretatului chef. Maestrul bucătar Gheorghe Vătafu urmează să apară în sezonul 10 „Chefi la cuțite”, ediția fiind filmată înainte să se stingă din viață.

Show-ul culinar revine la Antena 1 cu o premieră maraton, în 4 ediții consecutive: duminică, 4 septembrie, de la ora 20:00, și luni, marți și miercuri, 5, 6 și 7 septembrie, de la ora 20:30.

Foto: Captură Antena 1

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter