Fundaţia Prinţului Charles, anchetată de poliție

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 17 februarie 2022, 12:18

Fundația caritabilă deținută de prințul Charles este cercetată de Poliţia Metropolitană din Londra, după ce au apărut informații că ar fi ajutat un cetățean saudit să obțină cetățenie britanică.

Decizia de a deschide ancheta vine după evaluarea unei scrisori din septembrie 2021, scrisă de fostul valet al Prinţului Charles, Michael Fawcett, care „făcea referire la aşa-numitele oferte de ajutor acordate pentru a asigura onoruri şi cetăţenie unui cetăţean de origine saudită”, potrivit Libertatea.ro.

La scurt timp, Michael Fawcett s-a retras temporar din funcţia de director executiv al Fundaţiei prinţului Charles, iar organizația a anunţat că va deschide o anchetă cu privire la acuzaţii.

Ofiţerii au colaborat cu fundaţia prinţului cu privire la constatările unei anchete independente referitoare la practicile de strângere de fonduri. Fundația a furnizat o serie de documente relevante. Aceste documente au fost revizuite împreună cu informațiile existente, iar evaluarea a stabilit că este nevoie de o anchetă, a precizat Poliția Metropolitană.

Omul de afaceri Mahfouz Marei Mubarak bin Mahfouz ar fi donat bani pentru mai multe proiecte de restaurare de care era interesat prințul Charles, însă nu a fost pus sub acuzare și neagă că ar fi comis vreo ilegalitate. Și poliția a transmis că nu s-au făcut arestări sau interogări în stare de arest preventiv.

Ce au transmis ofițerii de presă de la reședința prințului Charles

După ce fundaţia prinţului Charles a spus că ar fi „nepotrivit să comenteze o anchetă în desfășurare”, Clarence House (reşedinţa Prinţului Charles) a transmis că moștenitorul tronului britanic „nu a avut cunoştinţă de presupusa ofertă de onoruri sau de cetăţenie britanică pe baza donaţiei către organizaţia sa de caritate”.

Citește și: Kim Kardashian, apariție spectaculoasă într-un costum de baie minuscul

ADDA a anunțat că se retrage din viața publică. Artista a primit un diagnostic dur din partea medicilor

Scandalul de la Eurovision continuă: piesa lui Costi Ioniță, în comisie la TVR. Ce a spus Iuliana Marciuc

Ce faci dacă ești mușcată de o căpușă. Cum să eviți boala Lyme!

De asemenea, a fost menționat că prinţul Charles este preşedintele fundaţiei, dar nu este implicat în activitățile zilnice. De acestea se ocupă doar administratorii.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter