Prințul Charles, vizită în România. Cu cine se va întâlni

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 24 mai 2022, 15:00

Prințul Charles va face o vizită în România săptămâna aceasta. Moștenitorul tronului britanic va merge la Palatul Cotroceni și la Palatul Elisabeta.

Prințul Charles revine în România, iar pe 25 mai, moştenitorul coroanei britanice va fi prezent atât la Palatul Cotroceni, cât și la Palatul Elisabeta.

Citește și: Ce a răspuns Delia când a fost întrebată dacă își dorește copii

Oana Zăvoranu, critici la adresa Adelei Popescu pentru postările din online: „Ești plătită să faci asta!”

Kourtney Kardashian, în cea mai scurtă rochie de mireasă! „Ar trebui să-i fie rușine să apară așa în fața copiilor ei”

Cea mai neinspirată ținută de la Cannes 2022. A apărut cu sânii la vedere, pe covorul roșu

Cu cine se va întâlni prințul Charles în România

Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei Române, şi soțul ei, principele Radu Duda, îl vor primi pe prințul de Wales la Palatul Elisabeta, miercuri, 25 mai, a transmis Biroul de presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei. Fiul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a mai vizitat Palatul Elisabeta de patru ori, în 2011, 2016, 2017 şi 2018.

Prințul britanic va merge și la Palatul Cotroceni, unde va fi primit de președintele României, Klaus Iohannis, la ora 14.45.

Prințul Charles a venit prima oară în România cu mai bine de 20 de ani în urmă și a fost fascinat „de moştenirea ei istorică unică şi neîntrecuta ei biodiversitate”, așa cum mărturisea cu mai mult timp în urmă. Îndrăgostit de zona Transilvaniei, prințul a cumpărat două proprietăți, na în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov).

Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care beneficiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară, potrivit Libertatea.

Prințul Charles: „România ocupă un loc deosebit în inima mea”

Pentru că iubește România, într-un documentar, prințul Charles a prezentat țara noastră într-un mod admirabil. A vorbit despre cultura și bogățiile ei, pe care le promovează ori de câte ori are ocazia.

România este o ţară uimitor de diversă (…) O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. (…) Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni. (…) În ce mă priveşte, România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte acasă. (…)

Îi încurajez, deci, pe toţi românii să descopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei voastre ţări, iar atunci când voi putea să călătoresc din nou în România va fi pentru mine o ocazie deosebită pe care o voi preţui, a spus prințul Charles într-un film realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia, cu scopul de a sprijini industria turismului din România.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter