Prințul Charles a vizitat un centru de refugiați ucraineni din București

De Unica.ro, pe

Prințul Charles a mers miercuri, 25 mai, la centrul pentru refugiați ucraineni de la Romexpo. Beneficiarii s-au bucurat de prezența prințului de Wales.

Prințul Charles a mers la centrul pentru refugiați ucraineni din București împreună cu Principesa Margareta a României, cu Raed Arafat, șeful DSU, cu Nicușor Dan, primarul Capitalei și cu mai mulți reprezentanți ai ONG-urilor care se ocupa de cauza ucraineană.

A văzut cum am lucrat la nivel de cetăţean, la nivel de organizaţii nonguvernamentale, la nivel de guvern, de autorităţi locale şi organizaţii internaţionale. Mesajul a fost unul foarte pozitiv, de încurajare: ce a văzut aici a fost un lucru foarte plăcut şi i-a încurajat pe cei care lucrează aici, pentru că a avut ocazia să vorbească cu foarte mulţi oameni. Pentru ucraineni, mesajul a fost de speranţă că se vor întoarce acasă cât mai curând, a transmis Raed Arafat, potrivit Libertatea.

Citește și: Kourtney Kardashian, în cea mai scurtă rochie de mireasă! „Ar trebui să-i fie rușine să apară așa în fața copiilor ei”

Câte cazuri de variola maimuței a depistat OMS până acum: „Nu este la fel de contagios precum COVID-19”

Dan Capatos, verdict dur din partea medicilor: „Sunt predispus la demență și Alzheimer”

Ileana Badiu a pierdut 8 sarcini înainte să devină mamă

Mesajele refugiaților ucraineni pentru prințul Charles

Refugiații au fost surprinși de vizita moștenitorului coroanei britanice și de sprijinul acestuia pentru cauza ucraineană.

Ne pare tare bine că l-am văzut pe prinţ în carne şi oase. Băiatul meu Iura chiar a dat mâna cu el, singur s-a dus şi i-a zis «Noroc!», iar fiica mea Tania i-a dat un buchet de flori Principesei Margareta. I-a spus că florile sunt din partea copiilor din Ucraina, care au nevoie de ajutor.

Prinţul Charles ne-a spus că e trist pentru ce ni s-a întâmplat şi ne-a întrebat dacă ne place aici. Vedeţi, tare mulţi oameni fug de acolo, ca să vină în România şi ne bucură să vedem că oamenilor le pasă de noi. Noi nu ne putem întoarce până ce războiul nu se termină, a povestit Diana, o ucraineancă în vârstă de 30 de ani din Nicolaev.

Marea Britanie a ajutat Ucraina, iar noi ştim asta. Oamenii noştri au primit armament şi fonduri pentru a continua să lupte cu invadatorii. Dar asta nu e de ajuns! Noi vrem să vedem sfârşitul acestui război, vrem să ne întoarcem acasă, a mărturisit și Axana.

Valentina, una dintre refugiate, a dezvăluit că tot ceea ce vrea este să se întoarcă cu copiii acasă și asta este ceea ce i-a transmis și prințului Charles. Asta își doresc și ceilalți refugiați, să se termine războiului.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter