Prințul Charles a numit invadarea Ucrainei o „agresiune brutală”

De Unica.ro, pe

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, a vorbit deschis despre invadarea violentă a Ucrainei de către Rusia.

Prințul Charles și-a exprimat marți solidaritatea cu ucrainenii care se opun invaziei armatei din Rusia, după cum relatează Reuters, citat de Agerpres.

El a făcut aceste declarații în cadrul unui discurs de comemorare al parlamentarului britanic David Amess, asasinat în 2021. Prințul Charles a numit invadarea Ucrainei de către Rusia drept „o agresiune brutală”.

Totodată, prințul a făcut o paralelă între asasinarea parlamentarului britanic și ce se întâmplă acum în Ucraina, spunând că acea crimă a reprezentat „un atac la adresa democraţiei, societăţii deschise şi libertăţii însăşi”.

Citește și: Marcel Ciolacu: „Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României al oricăror firme ruseşti şi al oamenilor de afaceri ruşi”

Citește și: Zelenski, declarații cutremurătoare în fața Parlamentului European – translatorul a început să plângă

Citește și: Cum se resimt sancțiunile împotriva Moscovei asupra rușilor de rând: „Rusia se transformă în Coreea de Nord”

Citește și: E oficial: președintele Zelenski a semnat cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană

„Vedem că aceleaşi valori sunt atacate astăzi în Ucraina într-un mod inadmisibil”, a spus prințul Charles. „Prin declaraţia de aici, ne exprimăm solidaritatea cu toţi aceia care se opun agresiunii brutale”.

Membrii familiei regale britanice vorbesc foarte rar despre chestiuni politice, întrucât normele constituționale prevăd ca aceștia să rămână neutri. Cu toate astea, și prințul Willilam și soția lui, Kate, au ținut să sublinieze că sunt solidari cu poporul ucrainean, „care se opune cu mult curaj” invaziei rusești.

Pentru prințul Charles nu a vorbit doar acum despre evenimente politice. În 2014, el a stârnit o dispută diplomatică atunci când unele dintre declarațiile lui private au fost făcute publice. Pe atunci, el spunea că președintele Rusiei, Vladimir Putin, „procedează cam la fel ca Hitler”, în contextul anexării Peninsulei Crimeea de către Rusia.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter