De la campion, la campioană. Ce influență a avut Gheorghe Hagi asupra carierei Simonei Halep

De Mihaela Dobre, pe
Cuvintele sunt de prisos atunci când vine vorba de Gheorghe Hagi și Simona Halep. Primul a fost cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, iar Simona este cea mai în formă sportivă româncă la ora actuală.

Amândoi provin din familii de aromâni, aşa încât între fostul fotbalist şi tânăra jucătoare de tenis există o relaţie de strânsă prietenie prin prisma originilor comune. Puțini sunt cei care știu, însă, că Hagi a fost mentorul Simonei Halep, încă de când aceasta a făcut primii pași pe zgură.

Da, fetița cu părul scurt din imaginea de mai sus, care poate fi confundată cu ușurință cu un băiețel, este Simona Halep.

Tenismena l-a numit pe Hagi „omul care m-a motivat dintotdeauna să merg mai departe, să încerc mereu mai mult și să reușesc în ceea ce fac”, într-o urare pe care i-a făcut-o cu ocazia zilei lui de naștere.

La rândul lui, fostul fotbalist își amintește despre Simona că: „După ce a câștigat cel dintâi turneu al ei,  am fost primul care a felicitat-o. E dintr-o familie de aromâni, ca şi mine, am vorbit şi cu părinţii ei, i-am felicitat pentru că au o fată care face cinste României”.

Pe cei doi îi mai leagă un gest, pe care ambii l-au făcut celebru în întreaga lume. Este vorba despre încleștarea pumnului după victorie, un gest tradițional al aromânilor.

Gheorghe Hagi este supranumit „Regele fotbalului românesc” fiind totodată cel mai bun marcator din istoria naţionalei României, cu 35 de goluri înscrise. Fotbalistul a evoluat la mai multe echipe de club în cadrul a 515 meciuri şi a marcat 283 de goluri , iar la echipa naţională a României a jucat 125 de meciuri, marcând 35 de goluri.

La rândul ei, Simona Halep este o jucătoare profesionistă de tenis, aflată în prezent pe locul 2 mondial. Sportiva a câștigat de-a lungul carierei sale 15 turnee WTA la simplu (șase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016, unul în 2017), dintre care cele mai importante sunt turneele Premier Mandatory de la Indian Wells și Madrid.

Citește și – Simona Halep, așa cum puțini au văzut-o: ”Îmi plac pantofii cu toc și rochiile”

Citește și – Hagi, ambasadorul – poliglot

Foto – Facebook (Simona Halep)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter