De ce boală gravă suferă James Middleton, fratele Ducesei de Cambridge: „Este ca un cancer al minții”

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 14 ianuarie 2019, 18:40
James Middleton, fratele mai mic al Ducesei de Cambridge, a vorbit într-un editorial despre lupta pe care a dus-o cu o tulburare psihică pe care o numește "cancer al minții".

Dacă până acum a stat departe de viața publică, James Middleton a decis să vorbească dechis despre afecțiunea care i-a schimbat viața, inspirat de cauza susținută de fundația pentru sănătatea mentală a Ducilor de Cambridge, „Heads Together”. De asemenea, fratele mai mic a lui Kate Middleton este hotărăt să-i ajute pe cei care trec prin experiențe asemănătoare cu a lui.

În vârstă de 31 de ani, James a destăinuit chinul prin a trecut și cum a reușit să se desprindă de lumea întunecată a depresiei.

„Știu că duc o viață plină de privilegii, dar asta nu m-a ferit de depresie. E foarte complicat să descriu condiția mea. Nu era vorba de tristețe, ci de ceva mult mai grav. Depresia este ca o boală gravă, ca un cancer al minții” a declarat el.

Depresia te izolează într-o lume doar a ta, în care zgomotul interior poate deveni asurzitor. Gândurile negative vin de-a valma să anuleze tot ceea ce credeai vreodată bun despre tine și distrug voința, speranța, liniștea:

„Nu este un sentiment, ci o absență a acestuia. Exiști fără scop sau direcție. Nu mai simțeam fericirea, bucuria, ci doar anxietate. În ciuda stării mele nu m-am gândit la suicid, însă mă săturasem să trăiesc așa. Credeam despre mine că sunt un eșec total. Nu i-aș fi dorit nici celui mai mare dușman aceste sentimente de lipsă de valoare și disperare, izolare și singurătate. Simțeam că înnebunesc” a adăugat fratele lui Kate Middleton.

„Nu puteam comunica nici cu persoanele pe care le iubeam cel mai mult: familia și prietenii. Mesajele lor erau din ce în ce mai insistente cu fiecare zi care trecea, iar eu nu le răspundeam, pe măsură ce mă afundam tot mai adânc într-o prăpastie a disperării. Toată culoarea și emoția se scurseseră din lumea mea și fiecare zi era gri și monotonă”, își amintește James.

Chiar dacă se simțea copleșit de tot ce trăia, o escapadă în mijlocul naturii l-a ajutat să-și dea seama că nu poate duce această luptă singur și a decis să ceară ajutor: „Deși nu aș spune niciodată că sunt vindecat, simt că am ințeles și că, ajutat de profesioniști, am învățat strategii de supraviețuire. Astăzi simt un nou sens și o noua poftă de viață.

În urma unor investigații, James Middleton a fost diagnosticat și cu deficit de atenție: „De asemenea, în 2017 am fost diagnosticat și cu ADD. A fost o revelație. Acest diagnostic explica atât de multe în ceea ce privea starea mea: de ce sunt mereu irascibil, energic și impulsiv” a mărturisit el.

Totuși, James a reușit să vadă și partea bună a lucrurilor: „Văd ADD-ul meu ca pe un dar: el stă la baza creativității mele și a intensității mele emoționale” a mai spus acesta.

Sursă foto: northfoto.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter