De ce este Prințesa Charlotte „cel mai bogat copil regal din lume”. Valoarea averii ei o depășește pe cea a Prințului George

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 10 mai 2023, 14:41

Prințesa Charlotte este catalogată drept „cel mai bogat copil regal din lume” în presa străină, datorită statutului său de membru al familiei regale britanice, care este una dintre cele mai înstărite din punct de vedere financiar familii regale din lume.

Prințesa Charlotte s-a născut pe 2 mai 2015. Este al doilea copil și singura fiică a Prințului William și a lui Kate Middleton, Prințesa de Wales.

Prințesa Charlotte este „cel mai bogat copil regal din lume”

Fata, în vârstă de șapte ani, este a patra în rândul succesiuni tronul Marii Britanii, după bunicul ei, Regele Charles al III-lea, tatăl ei, Prințul William și fratele ei mai mare, Prințul George (9 ani).

Citeşte și: Cum este poreclită Prințesa Charlotte la școală. „Îi place să se cațere în copaci!”

Fiind minoră, Prințesa Charlotte nu are proprietăți sau venituri, însă, potrivit Reader’s Digest Australia, averea ei este estimată la 5 miliarde de dolari. Averea fratelui mai mare, Prințul George ar avea o valoare de circa 3.6 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că sora ei este cel mai bogat copil regal din lume, notează marca.com.

Citeşte şi: Prințul George și Prințesa Charlotte, asortați cu părinții lor. Cum au apărut la concertul de Crăciun, găzduit de Kate Middleton. Galerie foto

Bogăția familiei regale britanice vine, în primul rând, din activele Crown Estate, care este administrată de o organizație independentă în numele monarhului. Crown Estate este o o colecție de terenuri și proprietăți din Regatul Unit care aparțin monarhului britanic ca o corporație unică. Cu alte cuvinte, este „moșia publică a suveranului”, nefăcând parte din proprietate guvernamentală, și nefiind nici parte a proprietății private a monarhului.

Citeşte şi: Prințesa Charlotte ar putea primi un nou titlu. Regele Charles l-a păstrat special pentru ea

Membrii familiei regale primesc o bursă anuală din Subvenția Suverană, care este folosită pentru a-și acoperi sarcinile și cheltuielile oficiale. Este important de menționat că averea și cheltuielile familiei regale sunt o chestiune de evidență publică și de control în Regatul Unit.

Ce este „efectul Charlotte”, o „moștenire” a „efectului Kate Middleton”?

Motivul pentru valoarea averii Prințesei Charlotte este mai mare ca a fratelui ei, George, se datorează în mare parte influenței ei în modă, care, la fel ca mama ei, are un stil vestimentar foarte apreciat de publicul larg, dând astfel naștere la ceea ce britanici numesc „Efectul Charlotte” .

„Efectul Charlotte” se referă la fenomenul în care produsele, îmbrăcămintea și accesoriile purtate sau folosite de Prințesa Charlotte se vând rapid sau devin foarte căutate de consumatori. Acest efect este similar cu „efectul Kate Middleton” și se referă la creșterea vânzărilor și a atenției pe care o primesc mărcile atunci când membri familiei regale își poartă produsele.

Citeşte și: Ce pseudonime folosesc Prințul George și Prințesa Charlotte la școală pentru a-și ascunde identitatea regală

„Efectul Charlotte” a fost observat chiar de când Prințesa Charlotte s-a născut, în 2015, și a continuat pe măsură ce ea a crescut și a participat la diverse evenimente publice alături de familia ei. Îmbrăcămintea și accesoriile purtate de ea, cum sunt rochiile și pantofii, se vând rapid după ce sunt identificate și puse la dispoziția publicului.

Atât „efectul Kate Middleton”, cât și „efectul Charlotte” au fost creditate pentru stimularea cererii consumatorilor pentru anumite mărci și produse și sunt văzute ca un instrument de marketing valoros pentru companii.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter