Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul snițelelor perfecte: „Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 03 martie 2021, 19:01

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta unuia dintre preparatele culinare cu care reușește mereu să impresioneze în bucătărie. Este vorba despre șnițelul de pui, un preparat pe cât se simplu, pe atât de savuros, dacă știi cum să îl gătești în mod corect.

Chef Scărlătescu are un mod special de a prăgăti șnțelele de pui, iar acum a decis să împărtășească rețeta cu toată lumea.

Se pare că secretul celor mai bune șnițele de pui stă în crustă.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă. Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi”, a povestit Cătălin Scărlătescu, potrivit a1.ro.

Citeşte şi: Chef Cătălin Scărlătescu, protagonistul unei sesiuni speciale de LIVE Cooking

Modul de preparare al șnițelelor de pui după rețeta lui Cătălin Scărlătescu:

Pentru ca șnițelul să fie gustos, Chef Scărlătescu asezonează bucățile de carne de pui cu sare, piper și ierburi aromatice (la alegere, în funcție de preferințe). Bucățile de carne se trec printr-un amestec pe bază de unt, iar apoi, printr-un mix de fulgi de porumb fin zdrobiți și miere. Șnițelele se prăjesc în baie de ulei și se servesc alături de garnitura preferată.

Foto – Facebook/123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter