Cum a murit superstarul Avicii la 28 de ani. Mărturia tatălui său

Ultimul update Luni, 13 decembrie 2021, 15:58

Când DJ-ul Avicii a murit la vârsta de 28 de ani în aprilie 2018, vestea a șocat o lume întreagă. La trei ani de la tragedie, tatăl lui a oferit mai multe detalii.

Klas Bergling, tatăl răposatului DJ Avicii (pe numele său real Tim Bergling) a oferit mai multe detalii despre moartea tragică a artistului. În data de 20 aprilie 2018, Avicii s-a sinucis în timpul unei vacanțe pe care o petrecea în Muscat, Oman.

Într-un interviu cu The Sunday Times, Klas Bergling a subliniat importanța de a folosi cuvântul sinucidere când vine vorba de moartea fiului său. „Cred că ar trebui să spunem lucrurilor pe nume”, a zis el.

În cadrul interviului, Klas Bergling și-a amintit de un telefon pe care l-a primit de la cineva care a mers cu fiul lui în vacanță în Oman. Persoana respectivă l-a avertizat pe bărbat că se teme pentru sănătatea mentală a lui Avicii. Însă înainte ca părinții artistului să apuce să zboare către Oman, aceștia au primit un alt telefon, în care au fost anunțați că fiul lor s-a sinucis.

Klas Bergling a spus: „Faima și bogăția sunt o combinație periculoasă. Când ai de a face cu un artist nou, care accede rapid, ar trebui să existe o oarecare structură în viața lor”. Cu toate astea, el nu a dat vina pe managerul lui Avicii, Arash Pournouri, manager cu care artistul a lucrat de la vârsta de 18 ani.

În anul 2016, Avicii a decis să nu mai aibă spectacole live, din cauza problemelor de sănătate cu care se confrunta. El suferea de pancreatită acută, din cauza băutului excesiv. În 2014, i-au fost scoase apendicele și vezica biliară.

Citește și: Oana Pellea, după o vizită la mormântul tatălui său, în Cimitirul Bellu: „Dumnezeule mare, ce rușine!”

Citește și: Laurențiu Reghecampf, noi declarații despre divorțul de Anamaria Prodan

Citește și: Drama actorului Constantin Zamfirescu, celebrul „Gogoașă” din „Trăsniții”: „M-am născut spânzurat cu cordonul ombilical”

Citește și: Amna, despre motivul divorțului: „Nu ne-am despărțit pentru că nu ne mai iubeam”

„Era o persoană timidă”, a povestit tatăl lui. „Nu era genul de om care intra într-o cameră plină de oameni și începea să vorbească sau să țină discursuri”. Klas a menționat însă că problema a apărut când Avicii a început să se bazeze pe alcool pentru a fi mai extrovertit.

În documentarul „Avicii: True Stories” din 2017, chiar artistul a povestit cum a căzut în prada alcoolului, după cum arată Yahoo News: „La început mi-era prea teamă să vorbesc, pentru că nu voiam să greșesc. Dar apoi am realizat cât de rigid eram când nu beam. Așa că am găsit acest leac magic de a bea două pahare înainte să mă duc undeva”.

În anul 2015, familia și prietenii DJ-ului au orchestrat o intervenție, pentru a vorbi cu acesta despre problemele lui cu alcoolul și multitudinea de pastile pe care le lua (pastile care includeau analgezice, sedative, medicamente anti-anxietate și anti-depresie.

„Am văzut în ochii săi că a înțeles că se întâmpla ceva”, și-a amintit Klas Bergling. „A fost unul dintre cele mai rele momente din viața mea, pentru că simți că într-adevăr ți-ai trădat fiul. Dar trebuia să faceam asta […]. Am auzit de o mie de ori că bătălia începe când ești trezit din beție”.

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter