Oscar Pistorius ar putea fi eliberat. Fostul atlet fusese condamnat la 13 ani și cinci luni de închisoare pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 06 martie 2023, 14:41

Oscar Pistorius ar putea fi eliberat condiționat, după ce a ispășit jumătate din sentința de 13 ani și cinci luni de închisoare. Fostul atlet paralimpic a ucis-o pe iubita, Reeva Steenkamp, pe 14 februarie 2013.

Pistorius urmează să se întâlnească cu comisia de eliberare condiționată, la sfârșitul lunii martie.

Oscar Pistorius ar putea fi eliberat condiționat

Fostul star olimpic și paralimpic Oscar Pistorius se află la închisoare din anul 2013 pentru uciderea iubitei sale, modelul Reeva Steenkamp. Deși a ispășit doar jumătate din sentință, acesta are șanse să fie eliberat mai devreme.

„Am fost informați de către comisia de eliberare condiționată că audierea va avea loc pe 31 martie 2023”, a afirmat avocatul lui Pistorius, Julian Knight, citat de People.

„Este un proces intern”, a mai spus acesta.

Potrivit AFP, toți prizonierii sud-africani sunt eligibili pentru eliberare condționată după ce au ispășit o parte din pedeapsă. Asta înseamnă că părinții Reevei Steenkamp nu vor putea face apel la decizie.

Ca parte a procesului de eliberare condiționată, Oscar Pistorius a vorbit cu tatăl victimei sale, Barry, anul trecut, cerându-i iertare.

Mai mult, în 2014, fostul atlet le-a oferit părinților Reevei Steenkamp 34.000 de dolari, după crima comisă. Însă familia modelului a refuzat, spunând că sunt „bani pătați cu sânge”.

Citește și: Oscar Pistorius, atletul cu picioarele amputate, şi-a împuşcat MORTAL iubita

Citește și: Mama Reevei Steenkamp, modelul ucis de Oscar Pistorius, dezvăluie ce s-a întâmplat cu fiica sa

Întrebat ce crede despre posibilitatea eliberării lui Pistorius, Barry a spus: „Dacă este pasibil pentru eliberare condiționată, lăsăm legea să își urmeze cursul, atât timp cât totul este făcut în mod legal”.

„Nu sunt împotriva eliberării condiționate”, a mai spus tatăl victimei.

Tania Koen, un avocat al familiei Steenkamp, a spus că părinții Reevei au fost anunțați cu privire la audiere.

„De asemenea menționăm că Pistorius, ca orice infractor, are dreptul la eliberare condiționată după ce a ispășit o anumită parte din pedeapsă. Asta este tot ce putem spune despre acest subiect”, a afirmat Koen.

Pistorius a ucis-o pe Reeva Steenkamp de Ziua Îndrăgostiților

Pe data de 14 februarie 2013, Oscar Pistorius, acum în vârstă de 36 de ani, și-a împușcat fatal iubita în vârstă de 29 de ani, prin ușa închisă a băii, în casa lui din Pretoria, Africa de Sud. Tânăra era model și absolventă a facultății de drept.

Fostul atlet paralimpic a recunoscut că a împușcat-o pe Reeva Steenkamp de patru ori, însă a pledat nevinovat, susținând că a confundat-o cu un intrus.

Citește și: Şocant: Top 4 sportivi de performanţă care şi-au ucis iubitele

Inițial, Pistorius a fost condamnat în 2014 pentru omor din culpă și a stat un an în închisoare. Însă, procurorii înaltei curți au făcut apel, iar în 2015 a fost găsit vinovat pentru crimă. Astfel, pedeapsa sa a crescut cu șase ani. În cele din urma a fost condamnat, în 2017, la 13 ani și cinci luni de închisoare, după ce procurorii au cerut o pedeapsă mai aspră.

Atletul a făcut istorie în anul 2012, fiind primul paralimpic care a concurat la Olimpiade.

Vezi în Galeria FOTO de mai sus mai multe imagini cu Oscar Pistorius și Reeva Steenkamp

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter