Ce a pățit un român care a vrut să mituiască un vameș pentru a trece granița fără test PCR

De Unica.ro, pe

Un roman, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a încercat să dea mită unui polițist de frontieră din Austria pentru a intra în țară împreună cu frații fără test PCR.

Românul, cu doi dintre cei cinci frați ai, său au ajuns la punctul de frontieră Nickelsdorf fără că frații să aibă teste PCR negative. Fără teste, românii ar fi tebuit să intre în carantină.

Citeşte şi: Cei care își falsifică adeverințele de vaccinare anti-COVID-19 riscă pedeapsa cu închisoarea

„Lucram ca paznic în Viena. Șeful meu a spus că mai are nevoie de oameni. Nu aveam bani să facem testele PCR în România. Ar fi costat 100 de euro de persoană”, a spus tânărul în instanță, potrivit BVZ.

Bărbatul a pus 50 de euro în certificatul de înmatriculare și l-a rugat pe polițist să-l lase să treacă. Polițistul de frontieră nu a acceptat mita și a sunat la Poliție.

Bărbatul a fost anchetat și s-a dovedit că încasase ilegal 900 de euro ca ajutor de șomaj pentru că nu și-a anunțat plecarea din țară timp de 30 de zile. Tânărul a primit 10 luni  de închisoare cu suspendare, iar acum trebuie să ramburseze și ajutorul de șomaj.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter