Ce i-a promis fosta studentă condamnată pentru crima din căminul de la Medicină judecătorului după eliberare

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 07 aprilie 2022, 13:07

Carmen Șatran (fostă Bejan), studenta condamnată în 2009 la 19 ani și opt luni de închisoare pentru crima din căminul Universității de Medicină din Timișoara, a fost eliberată înainte de termen, pe 14 martie. Judecătorul care a dispus punerea în libertate, înainte de termen, a femeii și-a motivat decizia spunând că, în închisoare, fosta studentă a avut un comportament adecvat.

Nu a fost sancționată disciplinar, a participat la muncă și s-a achitat de sarcinile primite. A avut o comportare regulamentară şi a dat dovezi temeinice de îndreptare. A fost receptivă la activităţile cultural-educative, participând la 334 de programe sau activităţi şi s-a încadrat în program. Pentru rezultate bune a fost recompensată de 68 de ori. Faţă de personalul din penitenciar şi faţǎ de colegi a manifestat respect” – a fost sentința Judecătoriei Gherla, potrivit Adevărul.

După aflarea sentinței, Carmen Șatran a declarat că regretă faptele comise și că îi pare rău de suferința provocată, precizând că nu a fost crescută în spiritul acesta. Fosta studentă a mai spus că perioada de detenție a fost o lecție dură de viață din care a înțeles cât de prețioasă este libertatea și că nu merită să o mai pună vreoadată în pericol.

Carmen Șatran i-a promis judecătorului că se va schimba, cerând să i se acorde „şansa de a arăta şi demonstra tuturor că s-a îndreptat şi că doreşte să o ia de la început şi că se poate integra cu brio în societate”.

În 2009, Carmen Șatran și iubitul ei de la vremea respectivă, Sergiu Florea, au închiriat o cameră în căminul Universității din Timișoara pe perioada restanțelor. Pentru a face rapid rost de bani pentru plata examenelor, cei doi au decis să găsească un bărbat cu bani căruia să o „vândă” pe Carmen. Așa a ajuns Trifu Schroth în camera de cămin pentru a întreține relații sexuale cu Carmen. Cel mai probabil, din cauza neînțelegerilor legate de bani, între cei doi a pornit o altercație în care a intervenit și Sergiu. Sergiu și Carmen l-au bătut și înjunghiat mortal pe Schroth, cu 50 de lovituri de cuțit. Tinerii au tranșat apoi cadavrul în camera de cămin. Cadavrul tranșat al bărbatului a fost găsit într-un sac pus în portbagajul unei mașini din fața căminului.

Foto – Arhivă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter