Tânărul condamnat la 18 luni de închisoare pentru că a răspândit COVID-19

De Unica.ro, pe
Răspândirea de COVID-19 este pedepsită cu închisoarea în unele țări, după cum arată și cazul unui tânăr condamnat la 18 luni de închisoare din acest motiv.

Este vorba despre Dao Duy Tung, un bărbat din Vietnam, care a fost acuzat că a încălcat regulile stricte de carantină impuse de autorități, că a răspândit virusul și a provat astfel pagube financiare statului, după cum arată Reuters, citat de Agerpres.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost judecat timp de o zi, la un tribunal din provincia Hai Dong, din nordul Vietnamului. Acolo, instanța a luat decizia de a-l condamna pentru răspândirea de boli infecțioase.

„Tung a intrat ilegal în Vietnam din Laos pe 22 aprilie şi a încălcat regula de carantină de 14 zile”, a subliniat agenția de presă VNA, citată de Libertatea. „După ce a fost anunţat că contactele sale din Laos au fost testate pozitiv pentru coronavirus, Tung nu s-a prezentat la o unitate medicală pentru a fi testat. În schimb, el a călătorit în alte oraşe, a intrat în contact cu mulţi oameni şi a vizitat câteva locuri”.

Citește și: Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Grecia a intrat în zona galbenă

Citește și: O femeie a murit după ce s-a înfectat simultan cu două tulpini diferite de SARS-CoV-2

Citește și: Studiu: vaccinul antigripal ar putea reduce efetele severe ale COVID-19

Citește și: Studiu: s-a aflat cât durează anticorpii anti-COVID-19 după vindecarea de boală

Decizia lui Tung de a încălca măsurile de protecție au adus statului daune financiare în valoare de peste 130.372 de dolari. Nu se știe câte persoane a infectat în prezent.

De la începutul pandemiei, Vietnam a fost văzut ca un model de urmat în ceea ce privește gestionarea pandemiei. Autoritățile au ținut pandemia în frâu cu ajutorul testării în masă, a anchetelor epidemiologice minuțioase, a restricțiilor de la frontieră și a regulilor stricte de carantină.

Însă în contextul răspândirii rapide a tulpinii Delta, Vietnamul a ajuns să înregistreze un număr record de infectări zilnice cu SARS-CoV-2. De la începutul pandemiei și până acum, au fost raportate 42.288 de cazuri de COVID-19 și 207 decese.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter