Asasinarea lui Maurizio Gucci, ultimul moștenitor al imperiului Gucci, subiect de film

De Adelina Duinea, pe Ultimul update Joi, 18 martie 2021, 13:35

În martie 1995, Maurizio Gucci, ultimul moștenitor al imperiului Gucci, este ucis pe scările clădirii în care lucrează de către un bărbat plătit de fosta lui soție, Patrizia Reggiani. Maurizio și Patrizia s-au căsătorit în anul 1973. Cuplul are două fiice, Allegra și Alessandra.

Asasinarea lui Maurizio Gucci, ultimul moștenitor al imperiului Gucci, subiect de film

Cântăreața Lady Gaga și actorul Adam Driver sunt protagoniștii unei noi producții despre asasinarea ultimului moștenitor al imperiului Gucci. Filmul este regizat de Ridley Scott

Pelicula va prezenta detaliile crimei care a avut loc în urmă cu mai bine de 20 de ani. Fotografii de pe platourile de filmare găsiți în GALERIA FOTO de mai jos!

În mai 1985, după un mariaj de 12 ani, Maurizio o părăsește pe Patrizia pentru o femeie mai tânără. Afirmă că pleacă într-o scurtă călătorie de serviciu și nu se mai întoarce. În 1991, Maurizio și Patrizia divorțează oficial. La doi ani de la asasinarea fostului ei soț, Patrizia este condamnată la 29 de ani de închisoare.

Fiicele cuplului pledează pentru clemență, susținând că mama lor a suferit o tumoare pe creier. Reggiani a fost operată în anul 1992, Allegra și Alessandra susținând că personalitatea i-ar fi fost alterată în urma intervenției. Reggiani a fost eliberată în anul 2016.

Potrivit The Guardian, întrebată de reporteri de ce a angajat un criminal să-i ucidă soțul în loc să o facă ea, Patrizia a răspuns: „Vederea mea nu este foarte bună. N-aș fi vrut să ratez”.

Citește și: 

Andra și Cătălin Măruță, discuție delicată cu fiul lor David. Ce curiozitate a avut fiul perechii?

Prințul Harry, dominat de Meghan Markle. Detaliul observat în interviul cu Oprah Winfrey

Prințul Harry și Meghan Markle s-au contrazis în acuzațiile de rasism față de familia regală

În prezent, casa de modă Gucci este deținută de conglomeratul de modă Kering, companie condusă încă din anul 2005 de omul de afaceri François-Henri Pinault, soțul actriței Salma Hayek.

Conglomeratul de modă mai deține și casele: Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron, Pomellato, DoDo, Qeelin, Ulysse Nardin și Girard-Perregaux.

Istoria casei de modă Gucci

În 1921, Guccio Gucci fondează în Florența brandul italian cu același nume, Gucci. La începutul anilor 1900, lucrând ca valet în hotelul Savoy din Londra, tânărul Gucci dezvoltă o fascinație pentru bagajele luxoase ale turiștilor înstăriți.

Mai târziu, întors în Toscana, bărbatul pune bazele unei mici afaceri vânzând bagaje, poșete și accesorii confecționate din piele. În 1938, Gucci deschide primul magazin în Roma. Brandul devine deja cunoscut pentru calitatea produselor comercializate.

În 1951 se deschide primul magazin Gucci din Milano, iar în doar doi ani, Gucci devine un brand internațional, deschizând primul său magazin în Manhattan, New York. Gucci și soția lui, Aida Calvelli, au avut șase copii. Trei dintre fiii lor, Vasco, Aldo și Rodolfo, au ajutat îndeaproape la dezvoltarea casei de modă în plan internațional.

În anii 1970, brandul a cunoscut una dintre cele mai prospere perioade ale sale. Din 1980, însă, conflictele dintre membrii familiei Gucci au adus casa de modă pe marginea prăpastiei.

Fiul lui Rodolfo, Maurizio Gucci, preia conducerea companiei după moartea tatălui său din 1983. Odată ajuns la conducere, Maurizio îl concediază pe unchiul său Aldo care sfârșește în închisoare, acuzat de evaziune fiscală.

În cele din urmă, Maurizio se dovedește a fi un director mult prea slab pregătit. În 1988, tânărul se lasă convins să-și vândă moștenirea de familie companiei Investcorp. În 1993, Maurizio renunță la ultimul său procent din compania fondată de bunicul său.

Foto: Profimediaimages.ro; Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter