Sute de blocuri fără apă caldă în București. Directorul Termoenergetica: „Avem o rețea foarte învechită, nu suportă treceri bruște de temperatură”

De Unica.ro, pe

Lipsa apei calde este o problemă constantă în București, care pare să nu aibă soluții imediate. Sute de blocuri din Capitală au rămas iar fără agent termic.

Directorul general al Termoenergetica, Claudiu Crețu, a spus pentru Digi24 că momentan sunt afectate sute de blocuri din sectoarele 2 și 6 din București, dar nu numai, fiind vorba de „avarii punctuale”. El a spus că de vină este rețeaua învechită și lipsa investițiilor, spunând că din cauza lor vor fi probleme cu apa caldă și căldura și în timpul iernii.

„Suntem în perioada de pregătire a sezonului de iarnă, încercăm să identificăm cât mai multe spărturi în rețeaua de 50 – 60 de ani în care s-au făcut reparații prea puține”, a eplicat Claudu Crețu. „Azi pentru unele sau mâine pentru mare parte, parametrii vor fi conform contactului. Creșterea parametrilor se face treptat, deoarece avem o rețea foarte învechită, nu suportă treceri bruște de temperatură și presiune”.

Crețu crede că cele mai multe blocuri vor avea din nou apă caldă în 24 de ore. Când a fost întrebat cum va fi situația la iarnă, el crede că lucrurile vor funcționa, în mare parte, bine.

Citește și: Cum s-au schimbat copiii în pandemie, conform unei foste femei de serviciu: „S-au strâns ca într-o carapace”

Citește și: Doar 10% din călători plătesc biletul de autobuz în București – care este soluția autorităților

Citește și: Studiu: aerul poluat ucide mai multe persoane decât fumatul, accidentele de mașină și virusul HIV

Citește și: Alex a fost operat la Chișinău. Băiatul de șase ani are nevoie, în continuare, de 2.000 de euro pentru pentru recuperare, dar și pentru alte intervenții chirurgicale

„Vor fi însă și puncte termice, mai ales în capete de coloană, care vor funcționa cu probleme, sperăm cât mai mici, de câteva zile”, a spus directorul Termoenergetica. „Spărturi vor apărea, sunt conducte foarte vechi, e nevoie de investiții consistente”.

Până în septembrie, doar 15 kilometri din 1.000 au fost reabilitați, motivul fiind resursele foarte mici. „Avem resurse foarte mici, financiar nu stăm bine”, a explicat Crețu. „Speranța stă în fonduri europene, așteptăm să înceapă proiectul major pe fonduri, de 300 de milioane de euro ca să putem înlocui 200 de kilometri de rețea. Probleme apar la 5 – 10% din blocurile pe care le operăm. Majoritatea vor avea condiții bune, dar punctual vor mai fi probleme”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter