Vitamina E şi pastilele cu antioxidanţi ar putea favoriza cancerul

De Diana Zagrean, pe

Vezi rezultatele unui studiu îngrijorător cu privire la suplimentele de vitamina E şi antioxidanţi şi legătura lor cu înmulţirea tumorilor canceroase.
Un grup de cercetători din Suedia au prezentat recent rezultatele unui studiu îngrijorător.
Aceştia au efectuat o serie de teste pe şoareci cu cancer la plămâni şi au constatat că suplimentele medicamentoase cu vitamina E şi antioxidanţi au dus la înmulţirea tumorilor canceroase, potrivit Dailymail.
Cercetătorii Universităţii Göteborg au administrat vitamina E şoarecilor cu cancer la plămâni în fază incipientă, iar rezultatele finale au fost de-a dreptul îngrijorătoare.
În cazul lor, boala s-a răspândit mai rapid, iar animalele au murit de două ori mai repede decât se aşteptau cercetătorii.
Un alt grup de şoareci cu cancer pulmonar în stare incipientă, asociat fumatului au fost trataţi cu suplimente cu antioxidanţi şi rezultatele au fost aproximativ aceleaşi.
Concluzia cercetătorilor suedezi a fost că odată instalat cancerul în organism, antioxidanţii şi vitaminele nu fac decât să hrănească celulele tumorale şi că trebuie avută multă grijă la administrarea de suplimente în cazul bolnavilor de anumite tipuri de cancer.
Ei au recomandat ca oamenii să nu ia suplimente alimentare chimice, ci să îşi obţină doza de antioxidanţi şi vitamine din aliemnte, Cuma r fi fructe şi legume proaspete şi preparate fără E-uri.
Sursa foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter