Sănătate: Află cine te poate ajuta să scapi de fumat

De Libertatea pentru femei, pe

CAM 25% DINTRE TINERII DIN LUME AU ÎNCEPUT SĂ FUMEZE LA 10 ANI!

Dependența de nicotină este o problemă de sănătate publică. Studiile arată că femeile fumătoare sunt mult mai expuse riscului de a face  boli ale inimii, precum și diverse forme de cancer, iar numărul lor e în continuă creștere. Alarmant este că fumătoarele sunt mai predispuse la cancer pulmonar decât bărbaţii, deși fumează mai puțin.

„O persoană care fumează mai mult de 10 ţigarete pe zi este dependentă de nicotină. Femeile încep să fumeze mai târziu decât bărbaţii, însă renunţă mai greu. Rata de succes este mai mare în cazul bărbaţilor. Renunţarea la fumat înseamnă un câştig în ani de viaţă. Dacă renunţi până la 35 de ani, câştigi cei 10 ani pe care i-ai fi pierdut dacă ai fi continuat să fumezi”, spune dr. Magdalena Ciobanu, coordonatorul Programului Naţional „Stop Fumat”.

Vrei să scapi de boală? Sună la TelVerde 0800.878.673 (gratuit în Romtelecom) sau la 021.33.56.920, pentru a primi consiliere și acces la medicamente gratuite în scopul renunțării la fumat. Mai multe detalii găsești pe www.stopfumat.eu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter