De ce te îngraşi de la contraceptivele orale nepotrivite. Vezi cum funcţionează pilula anticoncepţională

De Diana Zagrean, pe

Pilulele contraceptive nu sunt doar nişte pastile care nu te lasă să rămâi însărcinată. Ele conţin doze diferite de hormoni şi îţi pot afecta organismul dacă nu sunt recomandate de un medic sau dacă le iei “după ureche”. Iată de ce te îngraşi de la contraceptivele orale nepotrivite. Vezi cum funcţionează pilula anticoncepţională în corpul tău.
În România secolul 21 avortul continuă să fie o..metodă contraceptivă. Oricât de absurd şi oribil sună, se pare că femeile de la noi din ţară ajung să treacă printr-o asemenea experienţă din lipsă de educaţie, frica de efecte secundare sau pur şi simplu din lipsa de informare.
Pe de altă parte, multe femei din România care iau pilule contraceptive, o fac fără să respecte recomandările medicilor, le cumpără ca pe bomboane din farmacii şi le iau când au chef, fără să fie interesate de ce conţin aceste medicamente sau de efectele secundare pe care le pot avea.
Am întâlnit şi multe femei care sunt educate, au acces la pilule contraceptive şi merg regulat la medic, dar care refuză să ia pilule contraceptive din cauza mitului că ele îngraşă foarte mult.
Pentru a ne putea feri de sarcini nedorite şi a avea o viaţă sexuală normală şi fericită, putem învăţa câteva lucruri despre pilulele anticoncepţionale, explicate pe înţelesul nostru.
Citeşte şi Contracepţie – 8 efecte secundare ale pilulelor contraceptive

Pilula contraceptivă nu este nici bomboană, nici otravă!

Contraceptivele orale nu sunt nişte pastile-monstru, care te fac să te îngraşi în mod misterios şi care îţi pot provoca diverse boli.
Dar nu sunt nici doar nişte pastile pe care le iei ca să nu rămâi gravidă şi care nu au niciun alt efect asupra organismului tău.
Pilulele contraceptive conţin diverse cantităţi de hormoni feminini produşi în mod normal de ovare (estrogen şi progesteron). Hormonii sunt substanţe pe care corpul tău le produce în mod natural, dar în alte cantităţi. Modificarea prin medicamente a acestor cantităţi înseamnă că îţi schimbi felul în care funcţionează organismul.
Citeşte mai departe şi află ce face fiecare hormon din pilula contraceptivă şi cum anume te împiedică ea să rămâi gravidă, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter