Femeile matinale prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de sân

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 07 noiembrie 2018, 14:20
Femeile matinale prezintă un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de sân în comparație cu doamnele care sunt mai active seara, a dezvăluit un studi realizat în Marea Britanie.

Oamenii de știință au identificat asocierea între preferința pentru dimineață sau seară și riscul de a dezvolta cancer de sân. De asemenea, ei au descoperit dovada existenței unei legături cauzale între somnul prleungit și această maladie, notează BBC.

În cadrul studiului au fost comparate date de la sute de mii de femei și astfel s-a dovedit că cele care sunt mai active dimineața au un risc cu 40-48% mai mic de a dezvolta cancer de sân.

Potrivit studiului, femeile care obișnuiesc să doarmă mai mult de opt ore pe noapte prezintă un risc de a fi diagnosticate cu această afecțiune ce crește cu 20% cu fiecare oră petrecută în plus dormind.

Descoperirea unui efect protector al preferinţei pentru dimineaţă asupra riscului de cancer de sân este în concordanţă cu cercetările anterioare care subliniază că munca în ture de noapte şi expunerea la ‘lumină nocturnă’ reprezintă factori de risc pentru cancerul de sân”, a afirmat dr. Rebecca Richmond, cercetător principal la Universitatea Bristol.

Cercetarea a fost efectuată pe 180.215 participante din cadrul proiectului UK Biobank care stochează date pentru cercetări medicale de la 500.000 de persoane. De asemenea, analiza a inclus rezultate prelevate de la 228.951 de femei participante la un studiu genetic internaţional condus de Breast Cancer Association Consortium.

Citește și: Consecințele înfiorătoare ale consumului de energizante

Citește și: Beneficiile consumului de bere

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter