Studiu: Timpul petrecut cu tine însuți are efecte importante asupra sănătății

De Oana Savin, pe

Cel mai nou studiu a demonstrat că timpul petrecut cu tine însuți are efecte importante asupra stării generale de bine a sănătății fizice și mentale și chiar a îmbunătățirii relației cu cei din jur.

Românii și-ar dori să dedice mai mult timp propriei persoane pentru a citi sau pentru a face mișcare, însă sarcinile zilnice îi împiedică să facă acest lucru.

Ce efecte are timpul petrecut cu tine însuți pentru sănătate

Sarcinile zilnice de acasă sau de la locul de muncă sunt principalele obstacole care îi împiedică pe respondenți să citească, să se plimbe sau să facă mai multă mișcare, așa cum și-ar dori.

Opt din zece români consideră că timpul dedicat propriei persoane este important sau deosebit de important, arată un studiu realizat la comanda Sloop, în contextul lunii iubirii. Însă, deși mai mult de jumătate dintre ei își propun să își dedice peste de o oră pe zi, doar trei din zece reușesc acest lucru.

Pentru aproape 30% dintre respondenți, timpul dedicat propriei persoane este de sub 30 de minute pe zi, sau chiar inexistent.

Citește și: Cum se poate ameliora psoriazisul. Sfatul medicului

Citește și: Studiu: Somnul neregulat îi poate face rău inimii. Ce probleme poți avea dacă nu te odihnești suficient

Citește și: Dragostea ne păstrează inima sănătoasă, dar nu numai. Medicii spun ce impact are iubirea asupra corpului uman

Citește și: Mihaela Bilic, despre cum putem slăbi mâncând normal. „Există mici secrete!”

Aproape 60% dintre români s-ar bucura să se poată plimba

Jumătate dintre români ar vrea să reușească să se miște mai mult sau să stea la soare.

Atunci când reușesc să își dedice timp, cei mai mulți respondenți aleg să citească (24%) sau să asculte muzică sau radio (24%). Deși aproape 6 din 10 români spun că le-ar plăcea să iasă mai des să se plimbe sau să facă băi de soare, doar 15% dintre ei reușesc.

Un procent mare (50%) dintre respondenți afirmă că și-ar dori să facă mai des o formă de mișcare, însă puțin peste 6% reușesc.

Atunci când fac lucruri pentru propria persoană, românii se simt cel mai adesea relaxați (75%) sau odihniți (26%) și preferă mai degrabă să se bucure, atunci când au timp pentru ei, de băuturi proaspete, pe bază de fructe sau legume, decât de băuturi pe bază de alcool.

După-amiaza este momentul cel mai încărcat de tensiune și stres pentru patru din zece români, iar pentru peste 20% dintre ei, acest moment este reprezentant de prânz, care îi prinde întotdeauna foarte ocupați.

Șase din zece respondenți sunt de părere că, dacă ar fi mai organizați, ar putea adăuga cel puțin 20-30 de minute de timp de calitate cu propria persoană, pe zi.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter