Cum te ajută un stil de viaţă sănătos când înveţi?

De Unica.ro, pe

Fie că eşti clasa a 12-a, în perioada BAC-ului sau la facultate, în sesiune, este absolut normal să nu vrei să acumulezi kilograme. Dar statul cu orele pe scaun şi ronţăitul compulsiv nu ajută în acest sens deloc.
Sfatul pe care l-ar da oricine ar fi „mergi la sport!”. „- Dar când? Că nu am timp!”. Haideţi să vedem cum îţi poţi organiza ziua astfel încât să nu devii un şoricel grăsuţ de bibliotecă şi să ai timp să şi înveţi!

Te ajută să te organizezi!

Plănuieşte-ţi ziua cu o seară înainte. Ține un mic jurnal în care să-ţi notezi ce ai de făcut a doua zi. La ce oră te trezeşti, când iei micul dejun, când faci pauză de sport, ce capitole vrei să înveţi în ziua respectivă. În felul acesta, vei avea mai mult spor şi înainte şi după ora de mişcare. Înainte pentru că ştii că dacă termini la timp, poţi să te eliberezi un pic de la studiu şi să îţi dezmorţeşti un spatele, iar după antrenament te vei simţi mai liberă, mai tonică şi vei avea mai mult chef de învăţat.

Ce şi cum mănânci?

Principiile dietei:

În fiecare zi mănânci din fiecare grupă de alimente
La fiecare masă principală mănânci cel puţin una din: carne, ouă, lactate.
Legume mănânci la fiecare masă, la fel şi din uleiuri
Din fructe mănânci o singură dată pe zi, de preferinţă în prima parte a zilei, maximum 300g, ca gustare.
Trebuie mâncate la 2 ore distanţă de o masă principală.  Le poţi mânca la o oră de la terminarea antrenamentului. A doua gustare a zilei e formată din nuci (alegi alt tip în fiecare zi), cu sau fără iaurt, dupa cum preferi, maximum 2 linguri de nuci/porţie. Ține-le aproape când înveţi, dar ai grijă la cantităţi!
Trebuie să bei 2 litri de apă pe zi şi o cană de ceai detoxifiant. E indicat să ai mereu lângă tine o sticlă de 0,5L cu apă plată şi să bei din când în când, astfel încât, la finalul zilei, să fi băut minimum 4 litri.
Trebuie să mănânci 3 mese principale şi 2 gustări
Alcoolul trebuie redus până la maximum 1-2 pahare de vin pe lună
Mănâncă fără aditivi, pe cât posibil cât mai puţină sare şi cât mai natural
Carnea să fie fiartă/înabuşită/la grătar, evită prăjelile şi grătarul făcut la temperatură înaltă
De două ori pe săptămâna ai voie, la micul dejun, un iaurt mic cu fulgi de ovăz+quinoa+seminţe de in măcinate

Pe 31 ianuarie 2013, Cori te invită să participi la workshopul cu tema Stilul de viaţă sănătos, eveniment creat în colaborare cu Centrul de Pregătire pentru BAC. Pentru a participa la acest workshop este necesar să completaţi formularul de înscriere.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter