Mihaela Bilic: Când trebuie să mâncăm dulce pentru a nu ne îngrășa

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 23 ianuarie 2023, 15:34

Mihaela Bilic a dat câteva sfaturi persoanelor care iubesc dulciurile, pentru a nu lua în greutate. Nutriționistul a precizat care este momentul propice pentru a mânca ceva dulce.

Din când în când simțim nevoia să mâncăm ceva dulce. Parcă organismul o cere. Însă, de multe ori ne abținem de teamă că acest lucru ne-ar putea aduce câteva kilograme în plus. Mihaela Bilic a postat pe Facebook câteva sfaturi pentru cei care nu pot renunța deloc la zahăr.

Mihaela Bilic, despre când trebuie să mâncăm dulce

Bilic a făcut o postare pe rețelele de socializare în care povestește despre momentul propice pentru a mânca ceva dulce atunci când nu vrei să te îngrași.

„Poftă de ceva dulce? De preferat să nu fie pe burta goală! Desertul mâncat la sfârșitul mesei, după alte feluri de mâncare, îngrașă mai puțin decât dacă e consumat ca o gustare de sine stătătoare”, a explicat nutriționistul.

„Când e vorba de făinoase și dulciuri nu doar numărul de calorii contează, ci și viteza cu care glucoza/ carbohidrații trec în sânge. Este așa numitul indice glicemic, care măsoară creșterea glicemie în sânge după o masă cu glucide. Și cu cât creșterea este mai mare și mai bruscă, cu atât produsul respectiv îngrașă mai tare”, a precizat Mihaela Bilic.

Citește și: Mihaela Bilic, despre cum trebuie să mâncăm salata de boeuf pentru a nu ne îngrășa: „Este un aperitiv delicios!”

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie care este alimentul care îți dă o stare de bine: „Nu-i păcat să mănânci ce-ți place”

Citește și: Mihaela Bilic: Cum să nu ne îngrășam după terminarea dietei

Citește și: Mihaela Bilic: Ce beneficii pentru sănătate are consumul de smântână cu castraveți murați

„Zahărul se absoarbe mai rapid dacă stomacul este gol”

De asemenea, medicul nutriționist susține că zahărul este absorbit mult mai repede atunci când stomacul este gol, decât după masă.

„Zahărul dintr-un desert, de exemplu, se absoarbe mai rapid și mai mult dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge este mai mică. Nu este recomandat să consumăm dulciuri în afara meselor, sub formă de gustare, tocmai pentru că produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă”, a subliniat Mihaela Bilic.

Aceasta le-a explicat internauților că mai există un aspect negativ în ceea ce privește consumul de dulce pe stomacul gol.

„Și mai e un aspect negativ de care trebuie să ținem cont: creșterea bruscă de glicemie este urmată de o scădere la fel de bruscă a nivelului glucozei în sânge (hipoglicemie), care este percepută ca senzație de foame. Nu-i așa că după un dulce aveți poftă de ceva sărat? Asta este explicația- dulciurile mâncate pe burta goală îngrașă mai tare”, a mai spus medicul nutriționist.

Sursă foto: Profimedia, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter