Dieta minune cu legume şi caşcaval

De Unica.ro, pe

Foamea este o senzaţie pe care nu trebuie să o înfrunţi în timpul unei diete. Noua dietă cu legume şi caşcaval îţi oferă reţete delicioase, ca să te poţi bucura de gust, dar să şi îţi ajuţi corpul să slăbească.
În legume şi caşcaval găseşti toate substanţele de care are nevoie organismul.

CAŞCAVALUL

Caşcavalul este o sursă importantă de calciu şi de proteine. Sortimentele de caşcaval cu conţinut scăzut de grăsime conţin chiar mai multe substanţe proteice decât caşcavalul normal, aşadar este ideal de folosit în dietă. Combinaţia dintre legume şi caşcaval are şi o calitate în plus: cu ajutorul grăsimii, vitaminele A, D, E şi K oferite de legume se asimilează mult mai bine. Vitamina A îţi asigură o piele netedă şi elastică, vitaminele D şi K îţi întăresc oasele, iar vitamina E poate încetini asimilarea grăsimii în organism, în timpul meselor.

Conţinutul de grăsime din caşcaval

În toate meniurile de mai jos trebuie să foloseşti caşcaval cu conţinut scăzut de grăsimi. Nu te lăsa păcălită de denumirea „light”la diferitelor sortimente de caşcaval, ci verifică pe ambalaj cantitatea concretă de grăsimi la 100 de grame.

Funcţionează astfel:

Poţi lua patru mese pe zi, cu un conţinut total de 1000 de calorii. Micul dejun e la alegere, apoi ai parte de două mese gătite, la prânz şi seara şi de o mică gustare între ele.

Mic dejun la alegere

A   O felie de pâine neagră cu trei linguri de brânză proaspătă de vaci, alături de un măr şi o ceaşcă de cafea cu lapte.

B   Două felii de pâine neagră unse cu unt, o felie de caşcaval şi jumătate de legătură de ridichi, împreună cu un kiwi.

C   O chiflă graham cu 100 g de brânză topită şi 150 g de prune uscate.

D   Un ou fiert cu o felie de pâine neagră şi o lingură de brânză proaspătă de vaci. Se bea o cană de ceai amestecată cu zeama de la o portocală.

PRIMA ZI

Prânz
Se face o salată din o varză dată pe răzătoare şi un măr acru tăiat în cubuleţe. Se prepară un sos din o lingură de zeamă de lămâie, oţet, sare, piper, jumătate de linguriţă de muştar şi o linguriţă de ulei. Sosul se toarnă peste salată. 100 g caşcaval se taie în bucăţi şi se amestecă cu un ou bătut, după care se prăjesc într-o tigaie unsă cu unt şi se mănâncă cu salata.
Gustare
O mandarină.
Cină
Se curăţă 100 g de cartofi şi se taie în cuburi. Se curăţă o ceapă, se taie rondele şi se căleşte în o linguriţă de ulei, după care se adaugă cartofii şi 200 g de roşii tăiate mărunt. Se călesc, după care se adaugă 75 ml de apă şi o linguriţă de vegeta şi se mai lasă la foc 15 minute. Când e gata, se presară deasupra 50 g de caşcaval ras şi pătrunjel. Se condimentează cu sare şi piper.

A DOUA ZI

Prânz
Se fierb 50 g de paste în apă sărată, iar în altă oală să înăbuşă 250 g de conopidă în puţină apă. Se curăţă o ceapă, se taie mărunt şi se căleşte în o linguriţă de ulei. O roşie se taie cubuleţe şi se adaugă în tigaie. După ce se călesc puţin, se adaugă conopida, pastele şi se condimentează cu vegeta, sare şi piper. Cât e încă fierbinte, se presară deasupra 50 g de parmezan.
Gustare
Un măr copt şi un pahar de suc de portocale.
Cină
Se curăţă 150 g de morcovi şi se taie în felii, după care se călesc în o linguriţă de ulei, împreună cu o ceapă tăiată fin. Se adaugă 150 ml apă, o jumătate de linguriţă de vegeta şi 4 linguri de lapte pasteurizat. Totul se lasă la foc potrivit 8 minute, după care se ia de pe foc şi se amestecă cu 25 g de fulgi de cartofi. Separat se amestecă 75 g brânză de vaci cu pătrunjel tăiat mărunt şi se consumă cu piureul cu morcovi.

A TREIA ZI

Prânz
Se fierbe un ou tare. Se amestecă 75 g brânză de vaci, o linguriţă de bulion, sare, piper, pătrunjel şi 3 linguri de suc de mandarine (obţinut prin stoarcerea fructului). Acest sos se amestecă cu două gulii date pe răzătoare. Se aranjează pe o farfurie şi se amestecă cu oul fiert tăiat felii şi o mandarină. Se mânâncă împreună cu o chiflă graham mică.
Gustare
O cană de supă la plic.
Cină
Câte 100 g de roşii, morcovi şi cartofiw se curăţă şi se taie. Morcovii se călesc şi se adaugă 50 ml apă şi o linguriţă de vegeta. Se adaugă roşiile, sare, piper şi nucşoară şi se mai lasă la foc 5 minute. Deasupra se rad 40 g de caşcaval.

A PATRA ZI

Prânz
Se prepară o salată din 250 g salată verde, o roşie tăiată în cubuleţe şi 100 g ciuperci. Se face un amestec din un ou bătut, 50 g caşcaval tăiat cubuleţe, sare, piper, pătrunjel şi 3 linguri de lapte şi se pune la foc într-o cratiţă cu ulei încins. Se prăjeşte puţin la foc mic, după care se mânâncă împreună cu o felie de pâine neagră şi cu salata.
Gustare
Un pahar de suc de portocale şi un măr.
Cină
Se fierb în apă sărată 50 g de paste şi se lasă să se scurgă. Se amestecă cu 200 g de sfeclă roşie tăiată felii. Deasupra se toarnă zeama de la o jumătate de lămâie şi se presară 10 g de parmezan ras, vegeta, sare şi piper. Se bagă în cuptorul încins şi se lasă până se topeşte parmezanul.

A CINCEA ZI

Prânz
Un ardei, două roşii şi o ceapă medie se curăţă şi se taie mărunt. Se amestecă bine cu o lingură de oţet, o lingură de ulei de măsline, sare şi piper. 125 g de ciuperci din conservă, se curăţă, se taie felii şi se aranjază pe o farfurie. Se adaugă legumele, iar deasupra se rad 50 g de caşcaval. Se consumă cu o chiflă graham.
Gustare
O cană de cafea cu lapte cu o felie de pâine neagră, unsă cu miere.
Cină
Se fierb 125 g de cartofi, iar două cepe se curăţă şi se taie rondele. 200 g de varză roşie se curăţă şi dă pe răzătoare. Toate se pun într-o oală cu 400 ml de apă, vegeta, sare şi piper şi se lasă să fiarbă 20 de minute. Se adaugă 20 g de caşcaval şi se lasă la topit.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter