Cum să te laşi de fumat cu remedii naturale

De Diana Zagrean, pe

Să te laşi de fumat nu e uşor, dar nici imposibil. Iată cum poţi să renunţi la fumat cu ajutorul unor ingrediente pe care oricine le are în casă.
 

Scapă de fumat cu ovăz

Ovăzul este sănătos pentru inimă, plin de acizi graşi omega-3, potasiu şi fibre. Scade colesterolul rău, curăţă arterele şi scade riscul de boli cardiovasculare. Ovăzul conţine şi nişte substanţe numite avenatramide, care întăresc sistemul nervos, reduc stresul şi luptă cu radicalii liberi. În plus ovăzul conţine substanţe care reduc sevrajul cauzat de renunţarea la ţigări şi scad senzaţia de „poftă de o ţigară”.

Ardeii iuţi Cayenne

Un pahar de apă cu un praf de chilli cayenne te scapă de pofta de fumat şi te ajută să treci mai uşor peste primele luni fără ţigări.
Substanţele care dau senzaţia de căldură şi iuţeala ardeiului reduc sensibilitatea organismului la tutun şi reduc pofta de fumat.

Ginseng

Ginsengul previne eliberarea de dopamină asociată fumatului. Se ştie deja că o parte din dependenţa de fumat este legată de eliberarea de dopamină de după fiecare ţigară, care îţi dă o stare de bine. O linguriţă de gineng pe zi, sub formă de ceiauri, pulbere în prăjituri sau peste cerealele de dimineaţă te pot scăpa de dependenţa de fumat.

Sunătoarea

Folosită adesea în tratarea depresiei, sunătoarea este bună şi pentr bolile ficatului, pentru defienţa de bilă din colecist şi pentru cei care vor să se lase de fumat.
Dacă nu vă place gustul amar al ceaiului de sunătoare, încercaţi pastile de la plafar cu extract din această plantă.

Valeriană

Nu doar pisicile şi copiii care nu vor să doarmă apreciază valeriana. Folosită din timpuri străvechi ca sedativ pentru tratarea anxietăţii, stresului şi în caz de insomnii, valeriana acţionează şi ca un relaxant muscular. De aceea, valeriana este recomandată pentru a trata simptomele neplăcute ale sevrajului, cum ar fi iritabilitatea, anxietatea şi insomnia corelate cu renunţarea la fumat.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter