5 greşeli frecvente în timpul sarcinii

De Diana Zagrean, pe

Eşti însărcinată? Ai grijă să nu repeţi aceste 5 greşeli frecvente în timpul sarcinii. Multe femei cred că este simplu să ai grijăd e tine când eşti gravidă şi fac greşeli grave, care le pun sănătatea lor şi a copiiilor în pericol.
 

Nu dormi destul

În mod normal, rutina de odihnă a unei femei trebuie să asigure 6-7 ore de somn pe noapte, pentru că aceasta să-și refacă nivelul de energie și vitalitate pentru o nouă zi.
Cu toate acestea, în cazul viitoarelor mămici, acest lucru nu mai este valabil: modificările fizice și hormonale drastice consumă resurse importante ale corpului, astfel că timpul necesar de somn crește la 9-10 ore pe noapte.
Mai mult decât atât, în timpul nopții, organismul are prilejul de a se vindeca în mod natural, de a-și regenera celulele și reface resursele energetice, procese cu atât mai importante pentru o femeie gravidă. În plus, cercetătorii au stabilit că femeile care au un tipar neregulat al somnului, sau cele care se odihnesc insuficient, se pot confrunta cu situația în care nu pot duce sarcina până la capăt în mod natural, tocmai din cauza acestor lipsuri de energie.

Faci duş sau baie cu apă fierbinte

Multe femei preferă să facă baie sau duş cu apă foarte fierbinte, deoarece, spun ele, se simt mai curate şi proaspete după o relaxare completă în apa fierbinte.
În timpul dușurilor și băilor, temperatura apei trebuie să fie păstrată în limita a 36-39 grade Celsius. Apa prea fiebinte poate constitui un pericol pentru făt, care va fi privat de oxigen și expus astfel riscului de apariție a malformațiilor congenitale.

Mănânci pentru doi

Doar pentru că ai un bebe în burtă, nu înseamnă că trebuie să mănânci de parcă nu mai este şi mâine zi. La fel, doar pentru că nu vrei să te îngraşi în timpul sarcinii, nu înseamnă că ai voie să privezi copilul de nutrienţii care îi asigură o dezvoltare corectă şi armonioasă.
Nutriționiștii atrag atenția asupra unui aspect important al alimentației prenatale: calitatea este mai importantă decât cantitatea!
În perioada sarcinii, consumul caloric trebuie mărit doar începând cu cel de-al doilea semestru cu aproximativ 300 de calorii, astfel că o femeie cu greutatea normală trebuie să câștige în plus aproximativ 0.500 kg pe săptămână.
La fel de important este ca viitoarele mămici să aibă grijă să atingă o greutate normală încă dinainte de a rămâne însărcinate, astfel vor avea șanse mai reduse de a face hipertensiune de sarcină sau de a apela la cezariană. Această variantă este mai sănătoasă și pentru bebe, care are un risc mai scăzut de a se naște prematur.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter