Prinţul William nu poartă verighetă. Ce înseamnă acest gest?

De Raluca Cristea, pe

Când ştii că un bărbat este însurat dar nu poartă verigheta, te intrigă să afli de ce face asta. Chiar Prinţul William este unul dintre ei.

Cum spuneam, am citit acum ceva timp că Prinţul William nu poartă verighetă şi nu a purtat-o nici măcar în primele zile după celebra cununie religioasă. Într-adevăr, tot mapamondul ştie că Prinţul William este ,,luat” şi poate din punctul ăsta de vedere nu are nevoie de o verighetă pe deget. Totuşi, mi se pare puţin cam jignitor faţă de Kate Middleton ca după 9 ani de relaţie să nu poarte simbolul fin al căsătoriei lor şi doar ea să facă asta, ca simbol de supunere şi dragoste.

Cum stă treaba cu verighetele în ziua de azi?

Ştim sau ar trebui să ştim că nu toată lumea se omoară după laptele şi mierea ideii de căsnicie şi cununie religioasă. Poţi să ai o relaţie monogamă ani de zile şi să fii fericit fără să te căsătoreşti, la fel cum poţi fi fericit ca celibatar, poligam sau bărbat cu viaţă promiscuuă. Şi asta este valabil şi pentru femei.

În acelaşi timp, nu ai cum să nu recunoşti faptul că familia şi căsătoria rămân nişte instituţii emblematice deşi în secolul 21 se oficiază mai puţine căsătorii decât în secolul 20.

Ce înseamnă când el se joacă cu verigheta pe deget?

Dacă o tot învârte sau o acoperă în timp ce vorbeşte cu tine, înseamnă că este atras de tine şi vrea să ignori faptul că este însurat. Dacă mută verigheta de sus în jos de-a lungul degetului în timp ce vorbeşte cu soţia lui la telefon, înseamnă că nu este mulţumit de căsnicia lui şi s-a gândit uneori să divorţeze.

Ce îi determină pe bărbaţii însuraţi să nu poarte verigheta?

Unii bărbaţi se simt ameninţaţi de statutul de om însurat şi cred că nu îşi mai pot testa din când în când puterea de seducţie măcar cu un mic flirt, asta dacă nu cumva trec la lucruri mai ,,complicate”.

Deşi pare mai greu de ,,digerat” pentru femei, există şi bărbaţi care asociază inelele şi bijuteriile exclusiv cu femeia, nu au purtat vreodată un inel (aşa cum mai vezi inel de argint) şi nici nu s-ar simţi confortabil să poarte.

O mulţime de bărbaţi lucrează în medii unde verigheta i-ar incomoda sau ar pierde-o şi obişnuinţa de cel puţin 8 ore pe zi îi face să nu poarte verigheta nici în timpul liber. Sau respectivului i s-a mărit degetul şi nu îl mai încape verigheta? Într-adevăr, bijutierul poate rezolva problema.

Majoritatea bărbaţilor care nu poartă verighetă sar în propria apărare spunând că nu vor să fie percepuţi de societate prin statutul de om însurat, ci pur şi simplu ca oameni şi atât. Căsnicia, spun ei, nu i-a schimbat cu nimic.

Personal, cred că nu toţi bărbaţii care nu poartă verighetă pot fi consideraţi ,,îndoielnici” la fel cum nu toţi bărbaţii care o poartă trebuie văzuţi ca nişte fideli convinşi. Am mai spus-o: în dragoste multe lucruri ţin de noroc, oricât de greu ar fi să accepţi. Nu judec bărbaţii în funcţie de decizia asta a lor, dar aş fi mândră ca bărbatul meu să poarte verigheta şi cred că întregii lumi i-ar fi plăcut ca Prinţul William să facă acelaşi lucru.

Tu ce părere ai?

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter