Ce avantaje ai când îl compari cu foştii

De Raluca Cristea, pe

Ai auzit probabil că nu este bine să îl compari pe actualul cu fostul. Dar, dacă ştii cum să o faci, ai doar de câştigat.

Într-adevăr, nu este deloc în regulă să îi spui actualului tău iubit ce ai vrea să facă sau ce face la fel ca şi fostul. Nu se va simţi niciodată în largul lui, iubit şi respectat, cu umbra fostului sau foştilor în spate.

Şi totuşi, există anumite motive bine întemeiate să îl compari pe actualul cu foştii atât timp cât nu dai de gândit. Aşadar, de ce să îi compari?

Pentru că nu vrei să repeţi greşelile din trecut

Este o comparaţie pe care o faci doar tu cu tine. Comparându-l pe el cu foştii înţelegi mult mai bine ce s-a schimbat în priorităţile şi dorinţele tale, îţi dai seama dacă rişti sau nu să repeţi greşelile din trecut, dacă defectele şi calităţile celui de acum sunt cu totul altfel decât cele ale bărbaţilor dinaintea lui. În tot acest proces, te autoevaluezi şi înveţi ceva în plus despre tine.

Pentru că te motivează să fii tot mai încrezătoare

Înaintea iubitului tău cu siguranţă au fost alţii care, dacă i-ai pune la un loc, ar face exact bărbatul perfect. Şi pentru că fiecare bărbat din viaţa ta a fost de-a lungul timpului din ce în ce mai bun dar nu cel mai bun, ai toate motivele să crezi că cel de acum poate este cel mai bun bărbat pe care îl poţi avea. Şi totuşi…

Poate că nu el este cel mai bun sau poate mai are puţin până acolo şi tu poţi să faci ceva în sensul ăsta. Comparaţia cu foştii te ajută din nou să îţi dai seama cât ai evoluat şi cât din bărbatul care stă acum lângă tine este rezultatul a ceea ce ţi-ai dorit de la un bărbat de-a lungul anilor.

Pentru că îţi modelezi noul partener

Într-adevăr, trebuie să eviţi să proiectezi asupra actualului tău iubit greşelile fostului crezând că aşa îl avertizezi şi îi dai o lecţie despre cum nu ai vrea să fie în relaţia cu tine. În acelaşi timp, nu trebuie să renunţi la standardele potrivite ţie.  Spune-i deschis că intenţia ta nu este să îl compari cu bărbaţii care au fost în viaţa ta, însă trebuie să înţeleagă un singur lucru: este imposibil să nu te loveşti din când în când de situaţii, replici şi locuri ce îţi erau comune cu foştii. Mai mult decât atât, nu ai de ce să renunţi la lucruri cu care eşti obişnuită de ani de zile doar pentru că le făceai cu altcineva.

Aşadar, în loc să îi spui ,, El obişnuia să…”, ,, Cu fostul făceam…”, alege replici de genul ,, Sunt obişnuită să…”,  ,, De mult timp îmi place să….”.

Pentru că e periculos să uiţi cine ai fost

Bărbatul care îţi cere vehement să nu îl compari, sub nicio formă, cu foştii este de fapt un bărbat care nu are încredere în el sau care ştie că nu are multe de oferit. De ce? Pentru că îţi cere să îl priveşti ca şi cum n-ar mai fi existat nimeni înaintea lui şi să laşi în urmă orice punct de referinţă.

De fapt, dacă încerci să îţi uiţi trecutul, arunci la gunoi şi informaţii preţioase despre preferinţele şi greşelile care te-au format ca om.

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter