Şocant: Operaţii extreme care le-au salvat viaţa. Vezi video

De Diana Zagrean, pe

În situaţii extreme, corpul uman este pus la încercare şi poate supravieţui în cele mai ciudate condiţii. Medicii au profitat uneori de acest lucru şi au efectuat operaţii incredibile pentru a salva membrele unor oameni accidentaţi sau născuţi cu malformaţii. Iată câteva poveşti cu operaţii extreme care le-au salvat viaţa unor oameni bolnavi.
Fetiţa cu mâna ataşată de picior
O fetiţă de 10 ani din China a fost accidentată de un tractor şi era să-şi piardă mâna. Doctorii din Zhengzhou au decis, într-un moment de inspiraţie să nu renunţe la braţul fetiţei, ci l-au cusut de piciorul ei drept, până la reducerea edemului şi vindecarea ciotului rămas. Astfel, ambele bucăţi din braţul fetei au avut timp să se vindece, iar legăturile neuronale şi vasele de sânge au putut fi legate la locul lor după trei luni.

Fosta miss care şi-a purtat calota craniană în stomac
Un accident groaznic era să o ucidă şi pe fosta miss Idaho, Jamie Hilton. Femeia s-a trezit la spital, după un accident la pescuit cu un sfert din calota craniană (oasele mari ale capului) lipsă. Ea a avut un şoc şi mai mare când i s-a spus că bucata din craniu care lipsea este, de fapt, ataşată de propriul stomac. Jamie Hilton a ţinut bucata din craniu în burtă timp de 42 de zile, până creierul femeii s-a mai dezumflat şi pericolul de comă sau moarte s-a redus. Doctorii au reataşat osul la capul femeii la trei lunid e la teribilul accident, iar fosta miss este considerată un miracol pe picioare.
Citeşte mai multe despre poveşti miraculoase cu operaţii extreme care au salvat viaţa unor oameni pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter