Parcurile din sectorul 6

De Roxana Andrei, pe

Cu copiii la joacă, cu prietenii la un meci de tenis sau pur şi simplu pentru o plimbare în doi, o ieşire în aer liber este binevenită. Dacă eşti locuitor al sectorului 6 al Capitalei iată mai jos o listă
… listă cu spaţiile verzi pe care ar trebui să le utilizezi.

De ce să nu ne bucurăm de ceea ce ni se cuvine? Parcurile sunt puse la dispoziţia noastră pentru a ne relaxa. Şi unde-i mai bine decât în aer liber? Înfofoleşte-te bine şi ia-ţi o carte… banca te aşteaptă!

Dacă stai în zona Militari poţi merge în „Parcul Păcii” care are o suprafaţă de 2.5 hectare şi a fost reamenajat complet în 2008: gazon, alei cu pavele, trei locuri de joacă pentru copii, arbori şi arbuşti. De asemenea găseşti şi toalete ecologice.

Parcul Crangaşi” este situat pe şoseaua Virtuţii în cartierul Crângaşi. Aici puteţi merge pentru diverse sporturi pentru că dispune de cinci terenuri de fotbal (se pot închiria) sau puteţi merge la concertele care au loc.

Acolo este şi Lacul Morii (Ciurel) de pe malul căruia se vede un apus demenţial şi care are o istorie grea în apele sale, fiind construit de Ceauşescu peste un cimitir şi o Biserică.

Parcul Giuleşti” se află în zona cu acelaşi nume şi nu sunt recomandate plimbările singuratice pentru că este rău famat pentru incidentele petrecute. Este îngrijit, în schimb, şi renovat de curând. Aici este amenajat şi ştrandul Giuleşti.

Parcul Drumul Taberei” (fostul Moghiroş) are o suprarfaţă de 3000 mp şi este un parc european.

Astfel: Locul de joacă este un complex cu o suprafaţă de 270 mp, construit din materiale moderne şi ecologice care respectă normele de siguranţă.

Amenajarea în jurul fântânii arteziene a unui superb loc de odihnă şi recreere pentru cetăţenii din zonă. Există şi un spaţiu destinat animalelor de companie şi aleile sunt placate cu pavele.

Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” este şi singura gădină de acest fel din Bucureşti şi situată pe Şoseaua Cotroceni nr 32. Aici se intră pe bază de bilet şi plăteşti o sumă modică de 5 lei sau 2 lei redus.

La intrare arată bine. Este îngrijtă şi are o mulţime de plante şi arbori despre care poţi să citeşti pe plăcuţele aşezate cu grijă. Poate de aceea în fiecare weekend vei întâlni o sumedenie de cupluri proaspăt căsătorite le pozat în grădină.

Uimirea vine când te depărtezi de intrare şi parcă descoperi un alt loc lăsat în paragină.

O junglă în urbe, dar murdară şi neîngrijită. De câte ori am fost, serele cu geamurile sparte erau închise. Parcă fac parte dintr-un serial horror.

Este frumoasă dacă încerci să vezi mai departe de aleile neîngrijite şi băncile vechi. E o atmosferă oarecum burgheză care-ţi lasă imaginiaţia să se joace.

Spre deosebire de grădina botanică a Clujului, cea a capitalei este în urmă cu ceva ani şi pune la dispoziţia locuitorilor foarte puţină verdeaţă.

Program: 8:00 – 20:00

Plimbare plăcută!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter