Parcuri din sectorul 1

De Roxana Andrei, pe Ultimul update Luni, 24 octombrie 2022, 11:08

Cum este criză şi ieşitul în oraş s-a rărit, bucureştenii aleg locurile de relaxare în aer liber, dar se izbesc de oferta redusă de parcuri din Bucureşti. Iată-le pe cele din sectorul 1!

O plimbare în parc este întotdeauna binevenită atât pentru relaxarea mentală, dar şi pentru a ne încărca cu energie. De cele mai multe ori ne poticnim în găsirea unui parc aproape de casă, liniştit şi îngrijit.

Parcurile din sectorul 1 al Capitalei:

„Parcul Bazilescu” este situat pe Bd. Bucureştii Noi şi are o suprafaţă de 125.400 m2. Este extrem de frumos şi spaţios. Chiar dacă este mai puţin cunoscut, cei care merg acolo sunt mulţumiţi de existenţa lui. Curat şi liniştit, potrivit pentru o plimbare relaxantă.

„Parcul Sf. Maria” este situat pe strada Karol Knappe, zona Turda şi are o suprafaţă de 19.350 m2.

„Parcul Copilului” este pe str. Siret în zona Pieţei Domeni şi are o suprafaţă de 975 m2. Este dedicat copiilor pasionaţi de sport deoarece pune la dispoziţia acestora terenuri de fotbal,  tenis, volei, piste pentru biciclete şi altele.

„Parcul şi Stadionul Tineretului”
se află pe bd. Mărăşti şi are o suprafaţă  de 1.350 m2. Fiind spaţios oferă plimbăreţilor şansa de relaxare prin diverse locuri linişte.

La intrarea dinspre zona Şincai sunt coşuri de baschet şi un teren bun de joacă. Iarna, copii se dau cu sania de pe „dealurile” parcului.

Pe una din coline este unul din cele mai sinistre locuri din Bucureşti, Crematoriul „Cenuşa” închis încă din 2003. Geamurile sparte, urnele zărite printre zăbrele, pereţii coşcoviţi şi lacătele mari sunt câteva imagini luate parcă dintr-un film de groază.

Unul din cele mai cunoscute parcuri este „Parcul Herastrău” care se află pe şoseaua Kiseleff şi are o suprafaţă de 1.295.000 m2. Se află pe malurile Lacului Herăstrău, un lac murdar care miroase urât de cele mai multe ori.

Pentru că nu-şi poate selecta „clientala” Herăstrăul este plini de oameni gălăgioşi care nu respectă bunele maniere şi fac mizerie (de la coji de seminţe până la ambalaje de produse) sau strică atmosfera de relaxare.
Însă se găsesc şi locuri liniştite departe de vâlva exuberanţilor pe unele alei pe care trebuie să le descoperiţi singuri, la pas.

Alt parc cu tradiţie din Bucureşti este „Parcul Cişmigiu” situat pe bd.Regina Elisabeta, cu o suprafaţă de 139.000 m2. În mijloc este un lac mai mereu murdar şi aproape secat, dar este unul din parcurile curate.

Parcul este plin de flori vara, toalete publice, locuri de joacă pentru copii, lebede şi celebrul izvor al lui Eminescu. Zona şahiştilor este şi ea cunoscută, precum şi zona scriitorile unde tronează statuile mohorâte ale unor celebri autori.

Aveţi grijă cu porumbeii care vă mai fac câte o surpriză, dar şi cu hoţii de buzunare care pândesc o secundă de neatenţie pentru a vă lăsa fără geantă.

Nu este un parc liniştit fiind şi foarte mic şi mereu aglomerat.

„Parcul Kiseleff” se găseşte pe şos. Kiseleff şi are o suprafaţă de 31.690 m2. Are şi un mini lac în centru şi este chiar frumos şi liniştit, de obicei sunt bunicile cu nepoţii care se plimbă pe alei sau cupluri de îndrăgostiţi.

„Parcul Bordei”
a fost şi el redeschis anul trecut după aproape trei decenii de când Nicolae Ceauşescu l-a declarat zonă de protecţie de gradul zero. Acum şi-a deschis porţile în faţa bucureştenilor care se declară mulţumiţi de aspect şi atmosferă. Este pe bd. Aviatorilor şi are o suprafaţă de 12.260 m2;

În „Parcul Gării de Nord” din Piaţa Gării de Nord cu o suprafaţă de 18.940 m2 am fost de foarte puţine ori şi nu pentru plimbare, ci pentru că aşteptam pe cineva la gară. Este îngrijit, dar zona în sine nu este recomandată pentru plimbări şi asta din cauza cerşetorilor care îşi fac veachul pe acolo.

Dacă vă aflaţi pe calea Plevnei şi vreţi să vă odihniţi pe o bancă acolo se află „Parcul Plevnei” cu o suprafaţă de 109.000 m2 curaţi şi îngrijiţi.

Plimbare plăcută!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter