(P) Istorie și relaxare în Rhodos, Insula Soarelui

De Unica.ro, pe
Insula Rhodos este una dintre cele mai populare destinații europene de vacanță datorită combinației uluitoare dintre istorie, cultura bogată și viața de noapte fulminantă, ce satisface chiar și cele mai exigente gusturi.

Orașele albe dominate de acropole antice, satele de pescari dezvoltate în jurul golfurilor cu ape ca safirul, plajele nesfarșite din nisip auriu și numeroasele situri arheologice, sunt doar câteva dintre motivele pentru care Rhodos este atat de apreciată de vizitatori. Profită de ofertele speciale ale turoperatorului low-cost, Europa Travel și rezervă din timp un sejur estival pe Insula Soarelui, la tarife de nerefuzat și servicii turistice foarte bune.

Orașe din piatră adormite în timp

Renumită pentru clima blândă pe toată perioada anului, Rhodos poate fi explorată din mai și până târziu în toamnă când te poți bucura de plajă, plimbări plăcute și descoperirea locurilor istorice. La faima sa, contribuie de altfel și impozanta capitală Rhodos, unde vei putea vizita unul dintre cele mai mari și mai bine păstrate orașe medievale din întreaga Europa, parte din patrimoniul mondial UNESCO. O plimbare în Rhodos Town este echivalentul unei călătorii în timp, grație străzilor pietruite care șerpuiesc pe langă zidurile groase de apărare ale castelului antic al Cavalerilor Ordinului Sfântul Ioan.

Dacă orașul Rhodos îți poate părea mult prea aglomerat, poți lua în calcul o escapadă în Lindos. Orășelul, unul dintre cele mai frumoase din insulele Dodecaneze, se laudă cu o atmosferă romantică și cu Acropolele Antice – un complex de clădiri antice, cu temple și sanctuare sacre ridicate în urmă cu mult timp de către dorieni. Străzile albe în pantă pe care le poți coborî pe măgăruș, te conduc spre cele mai spectaculoase plaje ale insulei ce se întind la poalele dealului cu case albe precum cuburile de zahăr.

Oaze de exotism

Dincolo de istorie și situri medievale magnifice, o parte a insulei Rhodos este sălbatică și autentică, unde se ascund bijuterii naturale pe care pasionații de fotografii nu ar trebui să le excludă. Seven Springs – parcul natural cu cele 7 izvoare magice, aflat la circa 30 de km distanță de capitala Rhodos, îți oferă o pauză de la istorie. Cadrul natural este unul de poveste: palmieri sălbatici, pini bătrâni, chiparoși impresionați și vegetația luxuriantă ascund cuiburi de păsări sălbatice, ape susurătoare cristaline și mici podețe din lemn.

Un alt paradis natural este Valea Fluturilor aflată la 15 km distanță de capitală, unde se ascund mii de fluturi dintr-o specie rară care te vor încânta prin coloritul lor special. Plimbările pe potecuțele dantelate cu plante mediteraneene și copaci exotici, picnicul pe pajiște sau admiratul păsărilor sălbatice, sunt doar câteva dintre activitățile de care te poți bucura aici.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Rhodos

Hotel Europa 3* – tarife de la 359 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Plecari in fiecare zi de sambata in perioada 16.06.2018 – 22.09.2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter